Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | 2015 blir jag frisk
14909
post-template-default,single,single-post,postid-14909,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

2015 blir jag frisk

30 Dec 2015 blir jag frisk

Dags för bokslut då.

Jag var med i en paneldebatt i P4 Kalmar i dag. Om året som gått och om det som ska komma. Om förväntningar och om hur vi upplevt 2014.

För mig har det varit ett omtumlande år och är det fortfarande. Den känslan kommer jag att ta med mig in i 2015. Jag har lärt känna mig själv på ett nytt sätt och jag har satt igång projekt som ska leda mig mot ett enda mål – att bli så lycklig det bara går. Gärna lite till…

Jag har fått bekräftat att det är skrivande jag ska syssla med men också att det är just den sidan jag ska utveckla. Att inte stå tillbaka. Att slänga Jante över axeln och visa världen vad jag är förbaskat bra på. Att starta skrivarkurser är en del i den utvecklingen.

En annan talang jag tänker satsa mer på är min musikaliska ådra. Sången, låtskrivandet. Att roa, beröra och bidra genom musik! Det som jag älskar så!

I min ungdom handlade det mesta om musiken och jag vill tillbaka dit. Att leverera från en scen är den största kicken jag kan tänka mig och jag har gjort det alldeles för lite. Att sjunga är för mig ren kärlek och 2015 vill jag älska mer på alla sätt.

En konkret plan är att inför nästa jul hålla en egen konsert i en kyrka i Kalmar. Jo då. Helst i Domkyrkan. Varför satsa smått när man kan satsa stort, liksom? Nu ska jag bara hitta några duktiga musiker och sätta ihop ett riktigt, riktigt bra program. Som berör. Som smeker och kittlas. Som krullar armhår och sätter stora underbara leenden på åhörarnas läppar.

Detta har tidigare varit en dröm men har nu alltså övergått till en plan. För att jag tillåter mig själv att tro att folk faktiskt skulle vilja komma och lyssna. För att jag vetatt det skulle bli en fantastisk konsert. En helt fantastisk konsert som nu ska det bli verklighet. Och jag längtar och hoppar upp och ned i soffan i skrivande stund av iver att sätta igång!

Om 2014 har varit året då jag ifrågasatt allt – mig själv, mina relationer, mitt karriärval, mina begränsningar och möjligheter – så ska 2015 bli det år då jag landar på riktigt. I det som fullt ut är jag. Kanske betyder det att jag måste säga hej då till en del. Men i så fall för att jag vet att det kan komma något bättre.

Jag ska försöka trotsa mina rädslor – att våga ge mig ut på djupt vatten. Att våga säga ja – och riskera att misslyckas. Det är min stora utmaning. Och den ska jag ta – fullt ut.

Håll i dig världen – för nu jäklar kommer jag!!!

 

Men den absolut största möjligheten jag ska ge mig själv det kommande året är något helt annat. Något som är livsomvälvande och större än något annat.

2015 ska jag ge mig möjligheten att bli frisk från mitt lymfom, från min cancer. Den läkarna kallar ”obotbar”…

Ja, ni läste rätt. Frisk från den cancer som är ”obotbar”…

 

”Ju mer jag studerar cancer och hur det påverkar våra kroppar, desto mer övertygad är jag att det finns lösningar – i kroppen. Eftersom cancer har skapats pga av miljön i kroppen kan vi också skapa bort det genom att förstå mer vad cancer inte tycker om.”

Orden kommer från Anna Levinja, osteopat med sju års anatomisk utbildning som utgår från att kroppen är en självläkande organism. Jag har träffat Anna på de kurser i självkännedom jag gått i höst. Anna har tagit sig an mig av en enda anledning – att hon är fullständigt övertygad om att min cancer inte är obotbar.

På torsdag kommer jag att inleda det nya året här på bloggen med att berätta mer om det här. För tanken är att ni från mitten av januari ska följa med på resan – genom behandlingar, känslor, fakta och resultat.

Jag hoppas ni tittar in och läser här då. Det kommer att bli mitt livs resa. Med en förhoppning om att även kunna hjälpa fler.

Behöver jag säga att jag ser fram emot mitt 2015? 

Dröm stort – för varför skulle du nöja dig med mindre???

Puss på hjärtat, på er!

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.