Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Ballongmage och supersunk
15165
post-template-default,single,single-post,postid-15165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Ballongmage och supersunk

02 Sep Ballongmage och supersunk

Hej hopp gummisnopp!

Japp, ni läser rätt – det kommer redan ett inlägg till! Blev så himmelens glad när jag förstod att åtminstone vissa av er fortfarande finns kvar och till och med tog er tid att kommentera gårdagens inlägg. Det gav bränsle, energi och lust!

Dr Snygg ringde idag. De vill att vi tar prover för laktos- och glutenintolerans. Tror jag inte ett dugg på men visst – ett litet blodprov gör ju varken till eller från, tänkte jag. Och så smidigt – hörrni! Hört om andra som fått avstå gluten eller laktos i månader för att ta reda på om det är där felet ligger. Men nu räcker det tydligen med ett litet stick. Snipp, snapp, liksom.

Har själv fört lite dagbok i sommar över maten, för att se om jag får någon ledtråd. Men icke. I bland blåser magen upp som en ballong när jag ätit – i bland inte. I bland kommer det när jag rör på mig – i bland inte. I bland får jag dessutom ont i magen – i bland inte.

I dag skulle jag gå ut en sväng innan maten. Det tog två minuter – sedan blåste magen upp som en spärrballong. Jag kan verkligen inte gå vidare då. Det känns som att jag ska spricka och jag får knappt luft. Jättekonstigt och otroligt obehagligt. Det värsta höll i sig ett par timmar men är nu hyfsat lugnt igen. Och detta vara alltså innan middag – inte i samband med mat.

Fattar nada. Absolut – nada.

 

Men i övrigt har jag haft en osedvaaaaanligt härlig dag, här i torpet. Putsat lite fönster, plockat vissna blommor, betalat en räkning och skickat iväg en faktura (så de tog ju liksom ut varandra…) och bläddrat i 78 olika inredningstidningar.

Det är ju kök nu, förstår ni. Bland annat. Hela huset ska renoveras men först är det kööööööööööööööket som inte har åtgärdats på sisådär 60 år.

Jo då. Någon gång på 50-talet. FEMTIOTALET!

Ni kanske förstår att det känns lite akut?

(Tips! Vill du känna att du har landets absolut finaste kök? Klicka på bilderna och jämför! 😉 )

 

Gammalkök 1            Gammalkök 2

 

Vi bor just nu i något som inte kan beskrivas som något annat än – sunk.

Så det har jagats kök. Som det har jagats.

Det kök jag vill ha mest av allt är förstås något av det dyraste som finns. Så det gick fetbort. 🙁

IKEA känns inte alls rätt i detta lilla trånga hus från 1806. Funkade jättebra i förra huset men inte här. Så det gick också fetbort samtidigt som vår budget då började gråta – haha!

 

Det vi är inne på nu är detta. Dock utan överskåp. Ska bara ha hyllor eftersom takhöjden är så låg och hyllor blir betydligt luftigare. Våra trägolv ska målas vita som på bilden. Kan det funka tro?

gastro-vit-alt2

 

Det är Ballingslöv och köksnissen ritar nu för fullt efter mina direktiv. I morgon ska vi träffas så får vi se om det blir affär eller inte. Men jag vill ha ett kök. NU!

I övrigt är det så hiskeligt roligt att planera. Och vi har haft turen att få tag på bra snickare i dessa sista-chansen-för-50-procent-rot-tider.

Så jag har suttit här i mitt lilla torp nu för att rensa hjärnan lite. Kläcka lite nya, fräscha idéer. Ni vet – inte bo i skiten ett tag för att komma på braiga lösningar.

Funkade inte så bra… Inte en enda idé har jag kläckt ur mig! Haha!

Men jag har mått bra, varvat ned och möter i morgon köksnissen med hårt hållen plånbok och ett ypperligt humör!

 

Puss på pannloben! ♥

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
6 Kommentarer
 • Elise
  Publicerad vid 21:25h, 02 september

  Ååååh… Vad kul att du bloggar igen!!! Även om jag blir uppdaterad på FB, så är ju detta liksom pricken över i:et 😍 det du beskriver gällande din mage… Trot eller ej… Precis dom min!!! Jag har också testats för gluten och laktos, och fick som svar att jag inte är intolerant men dock överkänslig. Har senaste åren undvikit laktos helt… Kör med bl a havrebaserade alternativ… Skulle jag trots allt råka gitta i mig laktos, så blir det rally ut ur ändan 😁 och den där tryckande uppblåsta känslan i magen… Samma med gluten.. Så detta året har jag börjat lära mig fixa till glutenfritt och magen har börjat svara positivt på det… Men oj oj oj ifall jag slarvar… Hujedamig mig 😳😁😖 efter provtagning kanske du ska testa gluten- och laktosfritt i ett par veckor för att se vad magen säger… 💕❤️💕

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 22:45h, 02 september

   Hej Elise!

   Det konstiga är ju att det inte alltid är i samband med måltid jag blir så uppblåst. Idag hade jag inte ätit på många timmar när jag plötsligt spände upp som en ballong. Och jag är oerhört svullen hela jag – ben, ansikte.
   Och jag kan äta saker med både gluten och laktos UTAN att få besvär – ibland. I bland inte.
   Jättemysko.

   Kram!

 • Elise
  Publicerad vid 21:28h, 02 september

  Jo… Ska väl också säga att det är så kul att se dina två nya hem ändra skepnad… Spännande följa ert skapande 😍 massor med kramisar och kämparglöd ❤️

 • Eva
  Publicerad vid 05:53h, 03 september

  ”Hej hopp gummisnopp” – en sån inledning bådar inget annat än gott. Förstår att det är tufft med magen o köket o livet- men jäklar vad glad man blir av ditt sätt att attackera eländet! Luv

 • Janne
  Publicerad vid 07:31h, 03 september

  Hurra! Efter att i månader tvingats hålla till godo med Torra Skåne och Nya Tidningen så får vi nu Bloggar nästan varje dag! Mycket bra! Du är ju nästan i Tony Dahlberg-klass! Och det säger inte lite!
  Dr Snygg fixar nog din mage och själva fixar ni huset!

 • Elise
  Publicerad vid 08:37h, 03 september

  God förmiddag!
  Jo sörru… det där med magen… så gör min med… behöver inte alls vara i samband med måltid…. utan det kan komma som blixt från en klar himmel…. Som sagt – ett mysterium…. och just det där att man lätt ökar i vikt när man är i en svacka… och magen som reagerar som den gör… Iberogast droppar som finns på apotek och hälsokosten brukar faktsikt hjälpa rätt bra när man får en sådan där attack, eller har känningar…. Puss på våra magar 😉