Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Bort med stressen!
15305
post-template-default,single,single-post,postid-15305,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Bort med stressen!

01 Nov Bort med stressen!

God afton!

Hoppas att ni har haft en fin helg vare sig ni ägnat den åt att hedra de som inte finns hos oss längre eller om ni ägnat den åt halloween. Eller både ock, för den delen.

Själva åkte vi till Sävsjö i går för lite bebisgos. Tonys dotter bor där med man och lille Jamie som nu är fyra månader. Världens vackraste och charmigaste lille kille givetvis och det är så gott att få komma och snosa på honom även om det bara blev över dagen. Som tur är bor de ju inte längre bort än att man ändå kan ta en dagstur.

I dag har det packats och tvättats det sista (i omvänd ordning, förstås – haha!). I morgon eftermiddag åker vi till Göteborg där vi bor på hotell eftersom flyget till Nju Jåååk går på tisdag morgon. Vi tar med varsin väska trots att vi absolut inte behöver eftersom jag räknar iiiiiiiiiskallt med att det blir en del härlig shopping också. Kanske några julklappar, givetvis något till Jamie och så haaaaaar de ju så många skoaffärer till lilla mig!

 

Är ni som jag? Så att dagen innan ni ska åka är ni jättestressade?

Jag är alltid sådan. Vet inte varför, för hittills har jag aldrig åkt iväg och lämnat något superduperviktigt hemma. Inte åkt utan pass. Aldrig glömt alla kläder. Till och med Tony brukar jag komma ihåg att ta med mig för det mesta. 😉

 

varför stressar jag när jag vet att jag kommer att sitta på det där planet 08.45 på tisdag även om jag glömt nåt?

Det värsta är ju att jag blir lite irriterad också, som jag alltid blir när jag känner att jag inte riktigt har koll över situationen. Och om jag utstrålar irritation så drabbas ju alla runt omkring mig, även om jag försöker att inte visa det. För det handlar ju bara om mig – inte dom.

Jag funkar så – att när jag är stressad och tusen saker måste fungera så har jag svårt när allt inte händer på mitt sätt. Jag vet ju liksom att det blir bäst om vi följer min utstakade plan – den som finns i mitt huvud. När någon gör på ett annat sätt blir det ”fel” i min hjärna och jag blir – irriterad.

I dag är jag medveten om detta. I dag vet jag att mitt sätt inte är det enda rätta. Och jag jobbar med det – skulle t.o.m vilja påstå att jag kommit en bra bit på väg.

Men i bland trillar jag tillbaka i gamla mönster. Och blir irriterad.

 

Men nu tänker jag faktiskt göra på ett annat sätt. Jag känner nämligen en annalkande irritation nu när klockan rinner iväg och allt inte är gjort.

Jag tänker ta en paus och meditera.

Jag tänker ta tag i min irritation och vrida på den för att se vad rädslan består i. Sen tänker jag bara låta den finnas tills den ebbar bort.

Med benen i kors, slutna ögon och en visshet att jag är okej även med irritation.

Jag tänker göra på ett annat sätt nu. För att irritationen handlar om mig och ska inte påverka andras glädje inför resan.

Och sen – sen ska jag krama min man.

Det blir gott.

 

Puss på nagelfästet! ♥

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.