Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Därför får jag inte behandling
15585
post-template-default,single,single-post,postid-15585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Därför får jag inte behandling

29 Nov Därför får jag inte behandling

Hej pussgurkor!

Jag får ganska ofta frågan varför jag inte får behandling fast man vet att jag har många tumörer och att de förmodligen dessutom växer.

Tänkte jag skulle reda ut det lite här efter förmåga. Vill dock först säga att detta gäller MIN cancer – under namnet Follikulärt Lymfom döljer sig en stor mängd varianter. Även om vissa parametrar är gemensamma så är varje sjukdomsfall unikt. Nån som verkar ha samma cancer som jag kanske alltså får en annan behandling än jag.

Min cancer är kronisk – det vill säga att läkarna kommer inte att kunna bota mig.

De kan trycka tillbaka den jäkeln men inte få den att försvinna. Enligt dem kan jag alltså aldrig bli frisk. (Där är dom och jag inte riktigt överens men det är en annan fråga… 😉 )

Vad de inriktar sig på är alltså att hålla mig levande så länge som möjligt. Men också att jag ska ha kvalitet i mitt liv under de år jag har, alltså att jag ska må så bra som möjligt.

1 –  Att stråla alla dessa tumörer går inte. Så mycket strålning tål man inte. Jag skulle helt enkelt dö.

2 – Cellgifter är lite samma sak.

Kroppen tar enormt stryk av cytostatika – det är tyvärr inte bara sjuka celler som dör utan även en stor del friska.

Din kropp slås ut av dessa gifter och för varje omgång tar det hårdare. Man vill därför vänta med detta tills det är absolut nödvändigt för till slut kommer det inte att fungera längre.

3 – Det är dessutom så, att det finns olika typer av cancerceller. De lite snällare, som svarar väldigt bra på behandling och krymper. Men så kan det också sitta en eller flera mycket aggressivare jäklar som INTE viker sig.

Och så länge dessa elakingar är inbäddade i massor av snällare cancerceller så har de inte utrymme att växa.

MEN – om man krymper de snälla så finns det plötsligt plats – då finns risken att de aggressiva tar över och sprider sig och eftersom de INTE är behandlingsbara så… ja, då är det tack och god natt.

4 – Min cancer är så kallat lågmalign – den är mycket långsamväxande och det tar tid innan man får symptom. Vad vi vill är att det går så lång tid som möjligt mellan behandlingarna – för det innebär att jag kommer att leva längre.

Drar vi på allt krut nu så har vi inte så mycket att komma med den dagen läget blir kritiskt.

 

Ingen vet hur länge det dröjer tills jag insjuknar igen. Kanske om ett halvår, kanske om fem eller tio år. Förhoppningen är att jag ska kunna leva länge men då måste vi ha is i magen när det gäller behandlingar, så länge jag mår bra.

Nu fick jag symptom runt hals och käke och då valde vi den mildaste behandling som läkarvetenskapen hade. Jag fick mycket låg strålning.

Har jag tur nu så dröjer det innan jag känner av något mer. Ingen vet.

 

Jag hoppas att jag här gett förklaringar som är förståeliga.

Man KAN redan nu krympa alla tumörer. Men vi vill inte, helt enkelt för att jag ska få chansen till effektiv behandling när det verkligen behövs.

Och jag hade tänkt mig ett rätt långt liv eftersom jag har sååååå mycket saker kvar att göra.

Under tiden ger jag min kropp de bästa förutsättningarna jag kan (för det mesta – haha) att hålla Herr Cancer liten, liten. Genom att tänka på vad jag stoppar i mig och genom att ge mig själv så mycket vackert jag bara kan. Och att älska av bara helsicke.

 

Kram och puss i nacken! ♥

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
  • Eva
    Publicerad vid 19:43h, 29 november

    Gillar särskilt de sista två utgångarna!

  • Anette
    Publicerad vid 15:22h, 03 december

    JA!! Det går att göra nåt! Jag har inte – och har inte haft cancer. Jag fick däremot en totalt utslagen sköldkörtel. Läkarna sa att jag tvunget måste äta medicin resten av livet. Ogilla!! Jag började äta kokosolja och slutade äta spannmål. Har sedan flera år tillbaka en FULLT FRISK sköldkörtel – läkarna stod helt ställda. Min förklaring är att min kropp kom i BALANS och läkte sej själv. Du är inne på helt rätt spår Liselotte 🍀🍀🍀🍀🍀 JOYVOICE ÄGER