Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Det blev en dag på floden
15396
post-template-default,single,single-post,postid-15396,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Det blev en dag på floden

25 Jan Det blev en dag på floden

Hej på er, alla glada! Ja, ni andra också förstås. Här är alla välkomna! 🙂

I dag har jag tillbringat hela dagen på en flodbåt. I stället för att ta tåg eller buss bestämde jag mig för att en liten båttur nog kunde vara trevligt!

Det var det också. Jättemysigt. Båten gick alltså på en flod hela tiden och man kunde inte göra annat än sitta och njuta av den enormt vackra naturen.

Indien Båt

Indien Vy

Det finns jättemånga båtar man kan åka på dessa Backwater, som det kallas. Många åker ett helt dygn.

Jag valde dock att ta en statlig färja som trafikerar mellan två städer eftersom jag inte tror att jag skulle palla att bara sitta i ett helt dygn – haha.

Två stopp gjordes det i alla fall under den här åtta timmar långa färden. Ett för lunch och en tépaus.

På den senare fick man – förutom det obligatoriska chai-téet – några jättemumsiga bakverk. Bland annat en friterad banan som var såååå god. Har inte ätit något sött sedan jag kom hit men denna satt som en smäck, hörrni!

Och sen två urmysig gubbar som stod och sålde. Kan inte bli bättre. Ääääälskar mysiga gubbar i alla former och kulörer!

Indien Mat

 

Indien Matgubbar

 

Meeeen vad varmt det var, hörrni! Båten hade ett slags plasttak så solen nådde inte in men å andra sidan blev det som ett växthus. Efter fyra timmar höll jag på att storkna och då var bara halva resan gjord.

Jag är ingen vän av värme, har aldrig varit. Jo då – har man ett hav eller en pool i närheten går det jättebra men om man inte har det tycker jag att det är vidrigt. Jag mår riktigt dåligt av det. Så det gick åt litervis med vatten och till sist hängde jag med fötterna utanför så att det åtminstone stänkte lite vatten på dom.

Indien Svettjag

Men varför åker jag till Indien då, kanske du undrar nu?

Ja, säg det. Nu är ju Indien ett så enormt stort land med både riktig kyla i norr och ordentlig värme i söder och de här delarna skiljer sig mycket åt i livsstil. Detta ville jag uppleva. Tyvärr hinner jag inte med det norraste Indien – som foten av Himalaya – men skillnaderna får jag uppleva. Och då får man stå ut med lite överhettning emellanåt.

Tänker jag. Och fram tills nu har jag ju varit vid badplatser. Det är bara de sista dagarna här nere nu som jag inte har badmöjligheter.

 

Slumrade till en stund också. Det är ganska många timmar att bara sitta och båtens dunkande var som en vaggsång.

Å andra sidan var det inte bara jag som blev trött. Det blev tydligen personalen också… 😉

Indien Personal

Nu sitter jag i alla fall i ett rum i Alleppey. Ska bara vara här över natten för att i morgon dra vidare till en stad som heter Kochi. Det ska tydligen vara riktigt mysigt där och jag stannar i två nätter på ett Homestay innan jag flyger norrut igen.

 

Just nu lyssnar jag på cikadorna. Älskar dessa kvällar här. Det är som att allt blir tydligare – ljuden, dofterna, stämningen. Jag kan gå omkring hur länge som helst på kvällen och bara njuta.

Ibland får jag nästan nypa mig för att förstå att jag är här. Jag är i Indien.

Och då bubblar det i mig så där lyckligt. Jag får uppleva detta. Just här. Just nu.

Och det gör mig så gott. Har inte känt mig så här glad och levande på evigheter.

Så… glad!

Det är så gött att leva!

 

Namaste och puss på vadmuskeln!

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.