Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Det blir en hightec i örat
15887
post-template-default,single,single-post,postid-15887,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Det blir en hightec i örat

20 Mar Det blir en hightec i örat

Hej , alla gullnosar!

 

Besökte Farbror Örondoktorn i dag. Blev lite full i skratt eftersom jag fick intrycket att ALL personal pratade lite extra h-ö-g-t och t-y-d-l-i-g-t på avdelningen. 😂

Först fick jag leka tiotusenkronorsfrågan. Ni vet, jag stängdes in i en ljudisolerad bur, fick på mig ett par hörlurar och så fick jag gissa på när det det hördes ljud genom att trycka på knappar.

Man kan väl säga att jag gick därifrån utan ett öre. Med andra ord – det var mååååånga ljud jag inte hörde…

Det var med andra ord inget snack. Jag behöver hörapparat.

Säg att du har en skala från ett till hundra. Runt 20 är normal hörsel och vid 100 är du stendöv.

Vid normala samtal och umgänge ligger jag på runt 50-60 på båda öronen. Och det kommer garanterat att bli sämre med åren…

Det är neurologiskt så det går inte att operera utan det har med ärftlighet att göra. Min farmor var i stort sett döv när hon dog. Min pappa hörde som en kratta (men vägrade erkänna det) och min moster har länge haft hörapparat.

Så här små kan de vara. Dessutom med bluetooth – behövs inga hörlurar till telefonen. Så himla hightec, va?!

 

Så nu ska jag få remiss för att få apparater utprovade.

Meeeen – det är tydligen inte gjort i en handvändning. Väntetiden är lång, sa Doktor Dimitrios. Vääääääldigt lång, sa han.

Hur lång? undrade jag.

Drygt ett år… plus, grimaserade han.

ÖVER ETT ÅR!?!?!

Jag förklarade vänligt att nej, nej, nej – det där var en tidsrymd jag inte var bekväm med. Inte alls bekväm, faktiskt. Tror till och med att jag kanske använde ordet oacceptabelt🙄

Vi pratade lite om vad jag sysslar med, vi pratade om min cancer, om musik och skrivande –  och efter ett tag kom ett mycket trevligt:

Okej, Liselotte, du verkar vara en väldigt aktiv kvinna. Och du har så mycket härlig livsglädje som kan påverkas av att du hör dåligt. Vi gör så här: Jag sätter upp dig på förturslistan för särskilt brådskande ärenden. Sa Dimitrios och blinkade.

Jag gillar Dimitrios. Han förstår mig. 

♦♦♦

Sen var det dags för en halvtimmes cellgifter. Gick som en dans och redan innan lunch hade jag klarat av både öron och lymfkörtlar. Guttans! Men nu är jag mosig och fin i huvudet efter behandlingarna så det är lite soffläge som gäller i kväll. Men nu är hälften av behandlingarna gjorda! YES!

♦♦♦

Men hörrninini – det är ju faktiskt Internationella glädjedagen i dag!

Så då avslutar vi med ett ”litet” leende.

 

Puss på munnen! ❤

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
  • Monica Svallhed
    Publicerad vid 20:20h, 20 mars

    ❤️ Kämparnas drottning 👸🏼💪🏻

  • Elisabet
    Publicerad vid 19:29h, 21 mars

    Ett ÅR? Det låter ju helknäppt!! Hoppas öronfarbrorn faktiskt skyndar på…det är ju livskvalitet det handlar om…