Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Fick kortslutning av indiern!
15390
post-template-default,single,single-post,postid-15390,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Fick kortslutning av indiern!

24 Jan Fick kortslutning av indiern!

Hej vännerna!

I dag var första gången jag stötte på en riktigt dum indier.

Jag skulle ta en taxi en ganska lång sträcka och visste exakt hur mycket som var brukligt att betala. Så diskussionen om priset var lång och riktigt hård. Jag fick vända mig om och gå flera gånger. Till slut kom vi överens med dealen att han även skulle köra mig till en uttagsautomat. Jag packade in mina prylar i bilen.

Då pekar han på en uttagsautomat på andra sidan gatan… Jag hade missat den.

 

Jag blev arg och så var det ordväxling igen eftersom jag inte tänkte betala honom för att köra mig till en automat över gatan.

Jag orkade inte gå till en annan taxi (vet ni hur mycket en ryggsäck och extra väska väger i drygt 30 graders värme?!?)

Till slut åkte vi och han tjurade hela vägen. Sa inte ett ord men suckade ljudligt och mumlade om hur många kilometer det var kvar.

Väl framme betalade jag, packade jag ur – ingen hjälp, inte – då sträcker han fram handen och vill ha mer betalt. Han tyckte det vi kommit överens om var för lite.

Men en varm, svettig Liselotte är inte den bästa att mucka med(nu skrattar mina vänner igenkännande). Jag klarar inte mycket då, kan jag säga.

Så jag drämmer igen bagageluckan med en harang om att hans mor skulle gråta blod om hon visste hur oförskämd hennes son är  och om hon ens anade hur han behandlade kvinnor!!! (hade hört att det där med morsan skulle ta skruv om man hamnade i trubbel med en man) 😉

Detta fick hotellportieren på hotellet att vakna och komma fram och läxa upp honom lite till så till slut drog han iväg med skrikande däck.

 

Nu var jag lite stingslig och längtade efter ett dopp i poolen. Hade bokat ett hotell med pool för jag vet att detta är sista dagen jag har chans till det. Hädanefter kommer jag att bo på Homestays (som jag skrev om i förra inlägget).

Så – tror ni det fanns någon pool???

Nä – den var ”under uppförande”! Men att skriva på hemsidan att man har pool går tydligen väldigt bra.

Välfärdsproblem – jag vet. Men just då var jag nära att kortsluta… Så en liten utskällning i receptionen blev det också. Härligt, hörrni! Att hantera saker med lugn och ett leende fungerade liksom inte då. Det var bara en sån dag idag – haha!

 

Men när jag pratat av mig med Tony bestämde jag mig för att vända dagen.

Så jag gick ut.

Och jag gick. Och jag gick. Och gick.

Jag visste att havet låg nedanför men det tog en evighet innan jag hittade en öppning ned. Men till slut så, hörrni – efter ännu en svettig pärs – hittade jag en glänta med en sandig stig som ledde ned.

Och det var värt varenda svettdroppe. För där – där – kunde jag sitta och njuta av en underbar solnedgång.

 

Stillhet.

Familjer som lekte i vågorna.

Ro.

Och hur vackra är de indiska kvinnorna egentligen? Sagolika.

 

 

Indien Mammabarn

Indien Klippman

 

Indien familjebad

Och sen fick jag avsluta dagen med en ljuuuuuvlig vegetarisk Tikka Masala med ris och naanbröd. Denna mat! Denna vegetariska mat! Måste köpa en indisk kokbok när jag kommer hem. Punkt!

 

 

Indien Tikka

Nu ska jag ta mig en ovanligt välförtjänt – och nödvändig – dusch.

I morgon blir det flodbåt i åtta timmar. På kvällen ska jag tydligen bo hos Raju Joseph. Ska bli mycket spännande!

Namaste och puss på nästippen!

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
 • Maja
  Publicerad vid 18:17h, 24 januari

  Hej och tack för spännande resedagbok! Hur snabbt karma slår till i Indien, hahaha! Är man stygg mot en fattig taxichaffis så får man ingen pool på hotellet …! Tror att vi västerlänningar får dela med oss lite (utöver det ”brukliga”), vi är ju vandrande dollarsäckar för fattigfolk, och det kan faktiskt kännas kul och generöst att låta dem lura oss lite – så blir de glada och vi med dem (dessutom i vetskap om att vi ändå kommer undan lååångt billigare än hemma)!

  Men alla måste göra sina erfarenheter, och tack för att du låter oss vara med vid ditt mångfaldiga samlande av dessa!
  Namasté och fortsatt lycka till!
  Kramar – Maja

 • Liselotte
  Publicerad vid 20:28h, 24 januari

  Hej Maja!
  Jag har rest rätt mycket vid det här laget och vet mycket väl att de har ett pris för indier och ett för oss turister. Det köper jag helt och fullt. Jag vet också att de flesta gånger jag prutar skulle jag förmodligen kunnat få ner priset ännu mer. Men hur hårda förhandlingar jag än haft med vare sig indier, tunisier eller filippinare så har ingen SURAT och blivit oförskämd.

  Det pris jag ansåg vara ”brukligt” var det andra turister betalat, som åkt samma sträcka. Inget oskäligt alls.

  Det finns människor som luras i alla länder, samhällsklasser och hudfärg. Han var en sån och det faktum att han är fattig rättfärdigar inte det!
  Är någon otrevlig och dum mot mig, och jag känner mig obekväm med det, säger jag ifrån. Punkt.

  Och vad det gäller poolen så hade jag aldrig upplevt min vackra stund vid denna strand om den varit färdigbyggd. Så var det med det.

  Kram!