Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Flum? Javisst -men det är MITT flum!
15163
post-template-default,single,single-post,postid-15163,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Flum? Javisst -men det är MITT flum!

01 Sep Flum? Javisst -men det är MITT flum!

Hej på er!

Det var ett tag sedan, eller hur? Typ en sommar sedan. Eller en livstid sedan. Eller i går. Det beror ju liksom på hur just du ser det.

För mig är det ett universum sedan jag la ut något nytt. Och jag har saknat det den senaste tiden. Saknat det massor. Men så har jag satt upp en herrans massa jobbiga hinder för att komma igång igen. En lång rad ”borden” och ”måsten”, ni vet. Jag är bra på det. Faktiskt alldeles för bra på det.

Tänkte att det blir ju liksom så himla tradigt att skriva i fatt. Att jag måste skriva om allt som hänt sedan sist och det skulle ju bli så dööööööjobbigt och tråkigt att läsa så det orkar ju ingen människa göra.

Så har jag tänkt och så har det gått en vecka till.

Så dumt.

urbota dumt, eller hur?

 

                                            För inte sjutton behöver jag det? Egentligen?

 

Vi kan bara köra en snabbresumé så är ni med på banan.

 1. Jag har flyttat till stan. Till ett litet trähus från 1806 som ska totalrenoveras och vi är i full gång. Punkt.
 2. Jag har mått skit. Min mage är otalt urballad. Ständiga diaréer, fullständigt uppblåst, trött som f-n, ont. Ingen hittar något fel men det verkar inte vara cancerrelaterat. Remiss är på G till mag/tarm. Står snart inte ut. Punkt.
 3. Jag har gått upp massor i vikt. Det gör jag alltid när jag mår skit mentalt. Dåliga mönster. Äter när jag mår skit, går upp i vikt och mår ännu sämre. Jag har brutit många mönster i mitt liv men det här är förbaskat svårt. Förbaskat svårt. Så nu är det anmält till gym igen. Ska bara ta mig dit också. Måste bli PT. För att få igång mig.
 4. Är mormor. Tonys dotter fick världens finaste skapelse i juni. Han är det vackraste som finns. Och jag är inte bonusmormor. Jag är mormor Liselotte. Så jäkla vackert. Älskar honom över allt. Punkt.
 5. Torpet är fortfarande min plats på jorden. Mitt Mekka. Mitt andningshål. Jag sitter där just nu och bara – lever. Punkt.
 6. Jag älskar fortfarande konjak. Magen säger nej men ibland skiter jag i vad den vill. Punkt.
 7. Min hals är full av cancerknölar men behandling är ännu inte aktuellt eftersom de inte stör mig nämnvärt fysiskt. Vi sparar på krutet tills det är skarpt läge. Punkt.

Där någonstans är vi i dag. Mitt emellan Ballingslövkök och tarmbesvär Big time.

Och det är därför jag sitter i Torpet nu. Ensam. På obestämd tid.

För att hitta tillbaka. För att hitta den där geisten, glädjen och kämparglöden. Den som besegrar både cancerknölar och tjuriga tarmar. För att hitta den där delen av Liselotte som är Livslust. Jag vet ju nämligen vilken som är min bästa medicin i alla lägen.

Det är att skriva. Att sätta ord. Låta känslor rinna över tangenterna. Få bokstäverna att bilda meningar som suuuuger det negativa ur mig. Det är min terapi och just den har jag förvägrat mig. Idioti!

 

Sitter i en solstol nu. Allt är blick stilla förutom den blå traktorn som just körde förbi. Himmelsblå och jättesöt. Vad gör han ute på vägen så här sent? Framför den rosa floxen sitter den lilla ekorren i cement och tittar på mig. Tv:n visar bara ettan, tvåan, fyran och sexan. Jag har stängt av ljudet på telefonen. Håret behöver tvättas och har en grå rand i botten. Jag har köpt en burk ärtsoppa till i morgon. Äter någon ärtsoppa i dag?

Grinden behöver målas. Men ramlar inte ihop om den får vänta tills våren.

Jag måste ingenting. Punkt.

Det här blev ett rätt konstigt inlägg. Men det får vara så.

Typ.

Och puss på lillfingret. Eller stortån om det skulle kännas bättre

Typ.♥

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
4 Kommentarer
 • eva
  Publicerad vid 16:07h, 02 september

  Skönt att du är igång igen. Go girl! Vi behöver dig.

 • Helena
  Publicerad vid 16:36h, 02 september

  Kul att du är tillbaka! Stanna kvar nu : ) Har någon kollat äggstockarna? Bara ett tips.

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 18:52h, 02 september

   Hej Helena!

   Hela jag är röntgad, så även äggstocken (har bara en kvar…) men inget ser konstigt ut. Dessutom sitter det onda uppe vid magsäcken så det är nog inte där nere felet sitter. Men jättetack för tips!

   Kram!

 • Janne
  Publicerad vid 17:37h, 02 september

  ÄNTLIGEN! Vi har saknat dig! Kämpa på!