Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Fortfarande salig efter helgen
15097
post-template-default,single,single-post,postid-15097,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Fortfarande salig efter helgen

24 Feb Fortfarande salig efter helgen

Landad och strandad…

Vilken helg det blev, hörrni. Ja, min kurs Skriv Av Hjärtats Lust, alltså. Vilken otrolig, varm, sprudlande inspirationshelg det blev. Jag är så tacksam att jag gjorde det. Att jag vågade utmana mig själv i detta.

För det var en utmaning.

Skulle jag ”hålla” som kursledare??? Skulle jag ha något att ge de här förväntansfulla deltagarna? Skulle de gå därifrån på söndagen inspirerade eller -besvikna?

vintage-reservoarpenna-1_21147977

Jag hade förberett mig på det enda sätt jag kunde – genom att planera en kurs jag själv velat gå, den jag inte hittat. Bort från pretentiösa måsten, grammatiska pekpinnar och begränsande regler. Jag ville väcka lusten och jag ville visa var och en av deltagarna att det finns mer inom varje människa än vad de tror. Jag ville dela med mig.

Och jag tror att jag lyckades. Jag tror till och med att jag lyckades riktigt bra.

 

”Du har lyft och stärkt, plockat fram mina goda sidor i mitt skrivande – sidor jag inte ens visste att jag hade inom mig.” 

”Din personliga feedback. Så rakt på, så rätt och precis vad jag behövde. Lugn och pedagogisk, ser alla deltagare på kursen.”

”Jag har fått mod att våga skriva och glädje att skriva annorlunda än vad jag gjort tidigare.”

”Du är en inspiratör, en helt makalös sådan!”

”Tack för en underbar, inspirerande, motiverande, utmanande och döläskig helg!”

”Jag har från början känt mig trygg i sällskapet då miljön varit öppen och tillåtande.”

”Du är helt underbar! Glad, öppen, tillåtande, utmanande, lyssnande, lyhörd, uppmärksam, positiv, ödmjuk, rak, ärlig, bra på feedback!”

 

Där är några valda utdrag ur den utvärdering jag bad deltagarna göra sista timmen. Och det är svårt att beskriva känslan av att läsa dessa ord. Dessa stora, bejakande livsgivande ord. De är ju ett underbart kvitto på att jag är på rätt väg.

Allt kan alltid göras bättre men den grund jag nu har lagt ska jag  bygga vidare på. Det blir fler kurser – räkna med det! För känslan när dessa härliga poeter, skribenter, livstecknare och författare med lätta inspirerade steg lämnade Ljungnäsvillan – fast övertygade om att de kan – den vill jag uppleva om och om igen.

Kanske på annan ort? Längre kurs? Kortare? På distans via Skype? På någon folkhögskola? Det finns hur många möjligheter som helst och jag ska snart sätta mig ned och titta på dom. Har Du någon tanke? Hör av dig så diskuterar vi!

 

Efter kursen var det raka vägen till Kalmar teater och några timmars övning med ”min” (läs Anna Rydells) kör till Körkampen. Bara två tillfällen kvar att repa nu innan den stora tävlingsdagen den 7 mars! Du kommer väl??? Vi har så himla kuuuuuuuuuuuul och det kommer att märkas!!!

 

I går var det sidekickande på radion med min programledare, vän och radiopartner Magnus Krusell. Kändes riktigt, riktigt fint.

Nästa måndag kör vi ju i gång på allvar. Varje måndag, tisdag. Kl. 06 – 10. Och är du inte morgonpigg är det dags att ställa om dygnsrytmen nu. Jag utgår nämligen från att jag och Magnus får väcka dig dessa morgnar! Frågor på det? Inte? Bra – då är vi överens!

 

Sändning

 

 

På lördag är det visning av huset! Ahhhhhhhh! Måste städa!

På torsdag ska jag lyssna på Mia Törnblom på stadshotellet!

I morgon fyller Alex år! Slå in paketen!

Har momsredovisning att bli klar med!

Har ju inte tagit bakpulverbad den här veckan!

Utvecklingssamtal med Alex!

Träna koreografi till kören!

 

Ni hör ju själva! Jag har inte tiiiiid att sitta här och småprata mer, hur trevligt det än är! Men än så länge är huvudet upp och fötterna ned. Åtminstone den mesta tiden… Haha!

 

Puss på vänstra hjärtkammaren på er!

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
 • Ekenäsliv
  Publicerad vid 23:06h, 24 februari

  Heeeeej!
  He, he, tror jag sa att jag inte är nån morgonmänniska;-) Tuuuur man kan lyssna i efterhand;-)
  Ja, det var en helg jag verkligen kommer bära med mig i hjärtat ska du veta.
  När man blir mött av en kram det första när man kommer, ja då släpper ju all spänning och man känner att man bara kan vara.
  Så ja, minnesbanken är påfylld. Inspirationen likaså, nu ska man bara börja jobba med transpirationen 😉
  Kram o Go natt!

 • Eva
  Publicerad vid 08:20h, 25 februari

  Det är så underbart upplyftande att läsa dina krönikor. Man blir glad! Det spritter! Man klarar att leva här och nu en dag till!
  Luv