Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Framme vid Taj Mahal!
15427
post-template-default,single,single-post,postid-15427,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Framme vid Taj Mahal!

31 Jan Framme vid Taj Mahal!

Hej i söndagkvällen!

Jaa, ni. Tänk vad fort tre veckor kan gå.

På ett sätt känns det som att jag har varit borta ett halvår och på ett sätt som att jag anlände med flyg till Delhi i går. Vilket jag i och för sig gjorde, när jag nu tänker på det… Men ni fattar vad jag menar!

Kom alltså till Delhi från Varanasi i går. Tillbaka till denna tutande stad.

Men det är märkligt ändå vad man vänjer sig. Första dagarna tog jag mig knappt fram på gatorna eftersom jag var livrädd att bli påkörd från alla håll och kanter samtidigt. Skulle jag korsa en väg satt jag som ett frimärke på någon van indier för annars kom jag helt enkelt inte över – haha!

Trafiken är verkligen helt galen här och jag tror inte det finns en enda regel man följer. Åtminstone verkar det så för en svenne som jag.

Men nu, efter tre veckor, kryssar jag mellan tuk-tukar, bilar, kossor och motorcyklar som om jag aldrig gjort annat. Eller som en man på hotellet skrattande sa i morse: ”Du både ser ut och för dig mer som en indier än en svensk. Är du SÄKER på att du inte är indier???

Tog en liten promenad i området i morse för att det är så himla roligt att titta på gatulivet.Där finns verkligen allt.

Eller vad sägs om den här frisören/barberaren?

Tänk vad han sparar in på lokalhyra! 🙂 🙂 🙂

 

Indien Frisör

 

Hur som haver – tanken var att jag skulle åka till Agra och Taj Mahal i dag. En tågresa på sisådär 4-5 timmar. Om man har tur.(Det är så lång tid det tar att färdas 20 mil här)

Men nu visade det sig att det gick väldigt bra att ta sig till Agra. Däremot fanns det inga tågbiljetter tillbaka igen i morgon. Och det vore väldigt bra om jag kom tillbaka eftersom jag åker hem senare på natten. Tänker jag.

Men det gick alltså inte.

Men – är jag nu i Indien så ska jag till Taj Mahal! Tänkte jag.

Så det blev en privatchaufför. För typ 600 spänn kör han mig de fyra timmarna till Agra, sover över och tillbaka igen i morgon. Alla tiders även om jag hellre hade åkt tåg. Det är liksom lite mysigare än att känna sig som Drottningen av Saba med egen chaufför, så där.

Men, men – Base som min chaffis heter (ursäkta stavningen) är en riktigt hyvens kille så resan blev trevlig.

Vi passade på att ”sightsea” lite när vi kom fram. Man bör ju liksom vara lite kulturell också tyckte jag. Så vi åkte till något gammalt palats som var sagolikt vackert, helt byggt i kakel och mosaik. Ett sånt hus vill jag också ha!!!

Indien palats

Indien kakel

Indien Vägg

De har absolut ingen aaaaaning om vad stilrent eller minimalism är här och jag bara älskar det! Skulle säkerligen inte vilja ha det så här hemma för jämnan men här älskar jag allt det överdådiga och färgstarka! Vilken livsglädje och stolthet det finns i allt de tillverkar!

Nu sitter jag på hotellrummet och har precis ätit ännu en underbar middag. Indien är verkligen ett paradis för vegetarianer. Alla menyer har alltid en hel sida med vegmat och den är himmelsk. Bäst är det när man beställer lite av dittan och dattan och så lite vitlöksnaan till.  Ni vet – man doppar brödet och gojsar runt i såserna. Nyper i maten med fingrarna och allt är så förbaskat gott.

Åhhhhh, vad jag kommer att sakna det!

Indien Måltid

 

Jag bor bara ett stenkast från den ena ingången till Taj Mahal och har sett det under dagen från min balkong. Alla säger att den bästa tiden att se detta monument är i gryningen. Dels för att ljuset är vackert men även för att det inte är så många besökare då.

Så i morgon klockan halv sju har Liselottan skuttat upp så käckt och är på plats.

Det enda som kan störa är att det vid den här årstiden kan vara väldigt dimmigt i denna del av landet. Och då skyms palatset.

Men vi bestämmer att dimman tar lite ledigt i morgon, eller hur?

För då ska jag äntligen få komma dit.

Oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!

 

Namasté och puss på skinkan!

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
  • Jan-Åke Nilsson
    Publicerad vid 08:10h, 01 februari

    Tack för ännu en fantastisk reseskildring, Liselotte!
    Janne N.