Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Gör allt annat än det jag ska…
15093
post-template-default,single,single-post,postid-15093,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Gör allt annat än det jag ska…

18 Feb Gör allt annat än det jag ska…

Hej hopp, gummisnopp!

Sitter här med datorn i knäet och ska leverera en krönika tills i morgon.

Och som vanligt gör jag aaaaallt annat än att skriva…

 

 

Jag vet inte vad det är med just krönikor – en typ av skrivande som jag ju egentligen tycker så mycket om. Men att komma i gång – nix pix. Icke, sa Nicke. Stört omöjligt.

Dock vet jag ju att det alltid finns en text färdig när det är deadline så jag är inte orolig. Men lite smått frustrerad, kan man säga. För trots att inget kommer ut så jobbar huvudet hela tiden. Krönikan finns där, även när jag ägnar mig åt andra saker.

Å andra sidan kan man ju vända på det hela – jag får alltid väldigt mycket annat gjort när det är krönikedags. Som att köra lite tvätt, vattna blommorna, smita upp till makens arbetsrum med en kopp kaffe, tömma sophinken. Allt kommer före att just – skriva krönikan.

Den här gången har jag dock en klar tanke om vad jag ska skriva om, det är långt ifrån alltid det är så. I bland sitter jag som ett fån på kvällen innan deadline och bara glor på en tom sida och det är nada upp i huvudet. Verkligen nada. Mer än vanligt, menar jag då.

Men – en krönika levereras alltid så även tomma huvuden skramlar.

 

Nu längtar jag till mest till helgen då jag ska hålla min skrivarkurs Skriv Av Hjärtats Lust!!! Har programmet klart och min egen lust är verkligen på topp.

Längtar till att få samla de härliga, skrivsugna deltagarna och sparka i gång dem. Längtar efter att lära mig själv av dom och längtar efter att få lära ut det jag kan. Känner hur jag fylls av bubblig, varm energi bara jag tänker på det. Härligt! Ljuvligt!

Nu kanske ni tänker:

Hur sjutton kan HON hålla en skrivarkurs? Hon som inte ens kan förmå sig själv till att få ned en krönika!?!

Jo, sörrni – det är ju just det. Att det blir alltid en krönika till slut. Alltid. Men hur den till slut hamnar där, det hade ni fått veta om ni anmält er till min kurs! Haha!

 

Nääää, hörrni… nu kanske man skulle gå ut med hunden???

Eller putsa farmors bröllopsservis?

Eller – måste jag inte städa kylskåpet först?

Inte?

Nähä. Då får jag väl skärpa mig nu då och fylla det där tomma arket.

Resultatet syns i fredagens Östra Småland.

För det gör det ju alltid. Till slut.

 

Puss på pekfingernageln!

 

 

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
 • Eva
  Publicerad vid 11:29h, 19 februari

  Hur bär jag mig åt för att inte missa din krönika i pappret? Kan du lägga ut den?
  Luv Eva

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 19:19h, 19 februari

   Jag lägger ut den, Eva!!!