Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Herr Cancer har lagt i en högre växel…
15723
post-template-default,single,single-post,postid-15723,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Herr Cancer har lagt i en högre växel…

10 Jan Herr Cancer har lagt i en högre växel…

Hej på er, alla fina.

Sitter här och har precis haft dagens andra samtal med Dr Snygg. Och jag känner mig så trött, så trött…

De senaste veckorna har inte varit alls bra. Jag har blivit sämre och sämre. Magen är som en spärrballong, jag har ont på flera ställen, jag svettas och är outsägligt trött. Kommer knappt ur soffan och sover flera timmar per dag. Så i går kontaktade jag hematologen för att få prata med min läkare. För detta är inte normalt.

Och det är tyvärr så att Herr Cancer verkar ha lagt i en riktigt hög växel den senaste tiden. Allt tyder på en aggressiv tillväxt och behandling kan inte längre vänta.

Så någon studie har vi inte tid att vänta in utan det blir behandling i Kalmar. Och vi nöjer oss inte heller med antikroppar utan det blir även cellgifter. Två dagar i rad, var fjärde vecka i sex månader. Och vi kör i gång redan nästa vecka…

Det är allvar nu.

Och jag sitter med känslor som är som ett ihoptrasslat garnnystan inom mig. Jobbar för att ta in. För det är ju bara någon månad sedan jag mådde hyfsat bra.

Rädsla, sorg, hopp, ilska, kamplust, besvikelse – allt far runt i ett enda virrvarr.  Också lättnad, eftersom jag mått dåligt den senaste tiden och nu förhoppningsvis får hjälp. Men just nu är nog ändå den största känslan – rädsla. För nu fyrar vi av lite av det krut vi har att tillgå.

Och tänk om det, trots optimistiska läkare, inte fungerar?

Tänk om…

Det här är tankar och känslor jag behöver gå igenom nu. Behöver känna dom, gå ned på botten för att kräkas besvikelse ett tag.

Tycka synd om mig. Om min familj.

Behöver få vara förbannad över en – kan tyckas – så banal sak som att vi skulle åkt till Indien i februari men nu får ställa in. Förbannad för att jag måste anpassa mig efter Herr cancer.

Behöver få gå igenom känslan av att ha blivit sviken. Jag mådde ju så bra ju? Varför fick jag inte fortsätta med det?

Det finns också en stor sorg i att pumpa min kropp full med gifter som dödar betydligt mer än cancern, även om de cellgifter jag nu kommer att få är betydligt ”snällare” än de jag fick förra gången. Men det är en sorg.

Jag behöver gå igenom allt det där.

För att sedan klättra upp igen.

 

I morgon åker jag till sjukhuset för att lämna lite prover.

 

Nu kör vi.

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
18 Kommentarer
 • Maria Åhlund
  Publicerad vid 18:23h, 10 januari

  Tänker på dig och din familj. Styrkekramizar 💗💗💗💗💗

 • Ankan
  Publicerad vid 18:23h, 10 januari

  Är så ledsen för er skull och HATAR MR C om ännu mera..
  Jag boxar,sparkar,mobbar,puttar och puttar på honom härifrån Ankboet med all kraft jag har och lite till.

  Det är så orättvist men håller alla tummar och tår jag kan för att det kan stoppa av med behandlingen.

  FUCK JÄVLA FUCKING MR C.

  Massa kramar o styrkeenergi härifrån 💜

 • EvaSophie H Darrell
  Publicerad vid 18:27h, 10 januari

  Har inga ord! Har bara känslan som inte går att jämföra med din rädsla. Kan ana det du måste gå igenom för din egen och för dinas skull. Kan ana mörkret, hoppet om ljuset, sorgen och ilskan men också din styrka i detta onda spel.
  Tänker på dig finaste människa och förbannar Mr C som har en förmåga att sätta klorna i de bästa!
  Gå och ge den j…eln på käften, den förtjänar ingen nåd! Och kom tillbaka, du behövs mnst 100 år till!
  Kärlek och styrka till dig!

 • Monica Svallhed
  Publicerad vid 18:32h, 10 januari

  ❤️ Fina Liselotte!!! En jobbig kamp att ta men den fixar du 💪🏻💪🏻 ❤️

 • Camilla Wilmert
  Publicerad vid 19:16h, 10 januari

  Finaste Liselotte 💓 Sänder all styrka o massor av kramar😘

 • Katja
  Publicerad vid 19:25h, 10 januari

  Ånej! Jag önskar att all den glädje och värme du sprider omkring dig kommer tillbaka till dig och sväljer Herr C hel!

  Du är så mycket mer än din kropp!
  Styrkekramar! ❤️

 • Annah
  Publicerad vid 19:47h, 10 januari

  Älskade älskade du!
  Vilken rent ut sagt pisssdag! 😔
  Jag känner med dig och har all förståelse för ditt mående! Den där jävla mr C kan dra åt helvete! Hans fru med! Henne har jag å tampas med… va själv hos doktorn idag, har känt mig trött å hängig ett tag, å har känt knölar under armen å i ljumsken. Men vaddå? Va jag inte lite förkyld när jag vaknat de senaste månaderna?
  Fick remiss prio 1 till ultraljud å mammaografi.
  Så nu väntar jag.
  Å dör lite varje sekund.
  Är så jävla arg.
  Ledsen.
  Besviken.
  Förbannad.
  Men mest rädd…

  Jag önskar att man kunde utrota den jäkla pesten! Är så less på den!

  Ta hand om dig å KICK ASS!
  Love you!
  Du är bäst, å mr C vet fan inte vem han har å slåss med! ❤️

 • Irene
  Publicerad vid 20:40h, 10 januari

  Så tråkigt. Understatement.

  Har också råkat ut för en transformation och då är det R-chop som gäller. ”Ny” forskning visar att ett extra D-vitaminintag förbättrar effekten av cellgifterna. Om detta vet säkert dr Snygg allt. Och nu finns det flera nya behandlingsregimer på gång så du reder detta framledes också. Givetvis. Eftersom du är en seg smålänning.

  Stor kram
  och du, ibland får man ta en timme i taget bara. Lugnt och fint.

 • Eva
  Publicerad vid 21:15h, 10 januari

  Bara att görat! Stå ut och gå rakt på och få det gjort! Ge han skit! Och se till att det görs en stamcellsräddning som final!

  Var skitsnäll mot dig själv i vår o planera om resan till i höst som belöning.

  Vi är många som tänker på dig o skickar power. Luv

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 22:08h, 10 januari

   Stamceller, det är så sant! Måste ta upp det med Snyggen. Det har varit lite mycket info nu…

 • Anna
  Publicerad vid 22:20h, 10 januari

  Vad kan jag om möjligt skriva som kan få dig att må bättre…? Typ inget.
  MEN, jag kan visa min medmänsklighet och värme och tala on att jag finns. Kanske hjälper det iaf lite mitt i allt.
  Omfamna all kärlek och värme som du kan, jag livar att skicka ut så mycket jag bara kan.
  Kärlek och varma kramar Anna

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 22:24h, 10 januari

   Det räcker så gott, söta du! Tack! <3

 • Anki
  Publicerad vid 22:29h, 10 januari

  Denna j…a sjukdom! Vi kan bara trösta oss med att man hittar nya sätt att stoppa den, inte varje dag kanske, men varje år iaf. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att även du kommer att bli hjälpt av behandlingen Liselotte. ❤️ Du och din familj har med all säkerhet en jobbig tid framför er men du ska veta att vi är många som är med dig/er i tankarna. Styrkekramar till er alla ❤️❤️❤️

 • Agneta
  Publicerad vid 23:04h, 10 januari

  ALLA GODA TANKAR ❤️ALL KRAFT ❤️ALLT LJUST OCH VACKERT ❤️ TILL DIG

 • Mia Yvsäter
  Publicerad vid 15:57h, 11 januari

  Tänker på dig och ber till alla energier i universum att stå dig bi! 💝

 • Laila
  Publicerad vid 17:50h, 12 januari

  ”Gött” att du har skrivandets gåva. Den hjälper både dig o andra. Tänker ofta på dig du vackra själ.

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 17:12h, 16 januari

   Hej Laila! Jag tänker väldigt ofta på dig också. Jag skulle väldigt gärna velat ”ha dig med mig” på måndag men vet tyvärr inte vilken tid vi drar i gång.

 • Annika
  Publicerad vid 22:17h, 12 januari

  Jag tänker på dig och din familj. Men så har jag en känsla att Liselotte som jag följt i texterna du skrivit kommer att klara det här! Jag är så imponerad av ditt sätt att handskas med herr canser som du säger. Du är en sådan positiv person som kommer att genom din positivitet fullständigt att krossa herr canser. Heja dig och lycka till 💕