Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | I dag snackar vi skit!
15249
post-template-default,single,single-post,postid-15249,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

I dag snackar vi skit!

08 Okt I dag snackar vi skit!

Hejsan på er!

Vet ni vad jag tänkte att vi skulle prata om idag?

Jo – kroppsvätskor. Och kroppslukter. (Biljana – du kan sluta läsa här. Det kommer nämligen att handla lite om det där onämnbara. Bajset.)

Vi andra kör vidare för det här är rätt intressanta grejer, hörrni sörrni.

 

Det är nämligen så att när man äter helt utan animaliska produkter – eller sädesprodukter för den delen – så luktar inte bajset.

Det är sant. Jag har ju liksom testat några veckor nu och det luktar ta mig tusan ingenting på toa. Nix pix. (Biljana, din lilla spjuver – läser du fortfarande???)

Jag blev uppmärksam på det förra veckan, då när jag fick spelet och tryckte i mig karréstek. Dagen efter på toa reagerade jag för att det luktade – ja, ni vet – bajs. Men det är den enda gången sedan jag började med vegankosten.

Annars är det luktfritt. En icke-odör. Non-smelling. Fräsch som en nyponros där bak. (Men färgen är skum – grönsvart… Haha!)

 

Dessutom har jag ju inte fått använda deodorant på några veckor eftersom det täpper till lymfkörtlarnas utväg.

Jo, tjena, tänkte jag. Hur blir det om jag inte får täppa till där???

Och ja, i början luktade det. Jag sprang och tvättade mig flera gånger om dagen i panik.

För det är ju något med det där att lukta svett. De flesta av oss har nog lite panik för det, eller hur? Det är ju ingen go lukt, liksom, när man stöter på Svett-Alfred i affären eller tvingas sitta bredvid honom på bussen. Det är ju inte mysigt.

Men nu luktar jag ingenting längre.

Jag har slutat att tvätta hysteriskt.

Och jag luktar – ingenting.

Det har gått över. Vanlig normal hygien och ingen deodorant – det funkar utmärkt. Det tog några veckor men nu har kroppen anpassat sig. Den luktar inte och inte svettas jag heller, tycker jag. Lite spännande, eller hur? (Fattar ni hur insnöad jag blivit när jag tycker att ickesvett är spännande?!?)

Så – jag luktar inte svett och mitt bajs är doftlöst.

Däremot – kommer det ibland dofter från min hud. Det är svårt att beskriva. Luktar typ lite – utländskt kanske? Det luktar inte illa, bara… annorlunda.

Och det är tydligen ett väldigt gott bevis på att reningen fungerar. Det är slagg, kemikalier och toxiner som tar sig ut via kroppens största organ – huden.

Och som om detta inte vore nog så har jag fått mens!

”Jaha”, kanske ni tänker då. ”Det har jag varje månad och känner inte att jag behöver skrika ut det för världen”.

Men nu är det ju så att jag äter östrogen för klimakteribesvären och de gör att det inte kommer någon blödning. Jag är helt mensfri.

Har funderat på det där och haft tankar på att sluta med tabletterna. Tänker att de ju faktiskt stör kroppens naturliga ordning. Kvinnliga kroppar ska ju ha mens tills den själv bestämmer sig för att sluta. Har jag tänkt men inte kommit till skott.

Har alltså inte haft mens de senaste två åren.

Förrän i dag!

Ja, hej, hej – här kom liksom den och hälsade på! Som en gammal polare man glömt.

Det var svaret jag behövde. Nu åker tabletterna tillbaka till apoteket och så får jag försöka hitta något annat mot svallningar och andra besvär.

 

Var så god, kroppen!

Här ska MENSTRUERAS!

 

Puss på lårbenshalsen! ♥

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
4 Kommentarer
 • Janne
  Publicerad vid 21:07h, 08 oktober

  Skitbra!

 • Adele
  Publicerad vid 05:04h, 09 oktober

  Härligt att läsa din skildring på vad som händer just dig, härligt att du har den inställning till något som du säkert också finner super jobbigt under stunder men hur du tagit över makten över att du väljer att ge dig possessiv energi. Tankens kraft är stor och jag tror att om man har uppnått en balans och harmoni även vid ”kris ” så kan kroppen absolut helas och läkas 😍

 • Maja
  Publicerad vid 13:56h, 22 oktober

  Är inte förvånad alls! Klimakteriebesvären lär ju ha med västerländsk fel mathållning att göra, som jag läst många gånger! Och så även menstruationsstörningar och allt annat hormonellt … Och vegant ätande fördriver kroppsluktarna, stämmer bra! Det är ju därför som japanerna (och andra kanske) kallar västvärldens kött- och mejeriproduktskonsumenter för ”stinkare”, eftersom vi faktiskt stinker i deras luktuppfattning! Lite fisk som i deras diet, som ju dessutom innehåller mycket mera grönsaker, lär inte framkalla samma illaluktande avdunstning …
  Hälsningar och lycka till från en medvegan som dock äter smör (speciellt ghee, dvs ayurvediskt) och lite fisk ibland!

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 15:24h, 22 oktober

   Hej Maja och tack för dina ord!

   Tänkte faktiskt testa att göra egen ghee och tanken är att jag snart ska stoppa in lite fisk emellanåt. Saknar det enormt!

   Kram
   Liselotte