Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | I startgroparna!
15192
post-template-default,single,single-post,postid-15192,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

I startgroparna!

20 Sep I startgroparna!

God söndagkväll på er!

I dag har jag varit och handlat inför kommande agnikur. Den startar i morgon bitti och då drar jag upp till torpet för att kunna ägna mig helt åt mig själv under tre dagar.

Det blir väldigt lite mat (och till och med det var en överdrift…), tarmrensning, massage och meditation. Jag tror att jag har allt jag behöver nu.

Agnimat

Ekologiska varor, rökelse och Cindyvovven.

Lägg där till ricinolja för magen, lite grönt örtte och råsaftcentrifugen så ska det vara vad jag behöver de här dagarna.

Jo då. Det blir nog kul, det här… Haha.

 

Faktum är att jag ser sååå fram emot att dra i gång. Att bli ren. Riktigt ren.

Av erfarenhet vet jag också vad minimalt med mat, tystnad och ensamhet gör för sinnet. Hur mycket som kan vakna, öppnas upp – såväl behagliga som obehagliga saker. Minnen. Känslor. Nya insikter.

För när kroppen renas hänger själen på.

Så är det. Och då gäller det att man har lugn och ro omkring sig att bara låta det komma.

Därför åker jag till torpet. Så att jag i tystnaden och stillheten kan höra. Vad kroppen säger. Vad själen vill. Så att jag kan möta hunger, sorg, tvivel och lycka. Och bara låta allt det där få vara utan att bli avbruten.

Bara låta allt det få vara… Det, ni! Det låter mumma, va?

 

I vardagen är ju ofta det där så svårt. Jobb, barn, telefon, makar, mammor, räkningar, mjölk som är slut. Ja, du vet ju själv – så mycket som avbryter. I bland känns det som att man inte har tänkt en enda tanke klart på hela dagen.

Men i tre dagar – i tre dagar ska inget få ta fokus från mig. Och det är en obeskrivlig lyx som jag nu unnar mig.

Och för att verkligen utnyttja de här dagarna till fullo kommer jag bara att sätta mig vid datorn, eller med telefonen, när jag ska blogga. Många har visat intresse för den resa jag nu ska göra och jag vill gärna berätta. Så blogginlägg kommer dagligen. Och jag kommer kolla av någon gång per dag så att inget hänt hemma.

Men däremellan blir det inget socialt för fem öre. Nix pix.

Jag erkänner – för mig blir det en utmaning att inte kolla telefonen stup i kvarten. Men det är därför jag gör det här. För att bryta mönster. För de jag har haft tidigare har ju inte funkat så bra för min kropp, eller hur?

 

Bara jag.

Och Cindy.

Och mycket natur.

Och en hel del mediterande.

 

De här tre dagarna blir startskottet för min hälsoresa. Enligt ayerveda. Enligt vissheten att all läkning kommer från mig.

Hoppas ni hänger med.

 

Puss i hörselgången! ♥

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
  • Ekenäsliv
    Publicerad vid 21:41h, 20 september

    Önskar dig varmt Lycka till Liselotte!!! Kram Anna