Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Illamående och glad
15882
post-template-default,single,single-post,postid-15882,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Illamående och glad

19 Mar Illamående och glad

Hej hopp!

 

Var på sjukhuset halv nio i morse och sedan blev det några timmar innan allt var färdigt. Fick cellgifterna som vanligt men antikropparna fick jag denna gången genom en infusion under huden på magen. Tog bara fem minuter att få antikropparna på det viset. Vilken skillnad mot de timmar det tagit tidigare.

Tänk, va – vad utvecklingen går framåt, hörrninini!

Jag fick ju dock vänta på cellgifterna eftersom mina blodprover skulle analyseras först. Satt en stund i dagrummet men det blir ju ingen särskilt glad av.

Ungefär här har ni min utsikt…

 

 

Nu måste man ju ändå kanske ge dem en eloge för att de ändå någonstans försöker. 😄

Jag menar – ge akt på den rara lilla tavlan där på väggen! Den som ger ordet Hötorgskonst ett ansikte. Se sedan de dammiga plastblommorna från IKEAS femkronorsrea som placerats med en inredningsarkitekts konstnärliga blick – tillsynes nonchalant utspridda.

Och lägg märke till hur väggens snabbtelefon ger rummet en perfekt vintage-touch! Och kikaren – vilken patient med fluktarproblematik glömde den där? 😜

Se även det klatschiga draperiets mystiska lutning – fundera en stund på vilka spännande redskap som gömmer sig där bakom? En skalpellsamling från 1970? Ännu en chic svart soppåse – kanske med handtag? Ingen vet.

Men det är den här typen av tankar som hindrar en från att dö den totala tristessdöden när man ska fördriva tiden i ett väntrum…

😂 😂 😂

Nu är det lite susigt i huvudet ackompanjerat av ett lätt, lätt illamående men jag är rätt okej än så länge.

I morgon ska jag få en ny omgång cellgifter och sen är det klart för den här gången.

♦♦♦

Men först är det ett besök hos öronläkaren.

Jag hör väldigt dåligt och det har blivit så mycket sämre bara det senaste året, så det är dags att ta tag i det.

Framför allt är det om någon vänder sig lite bort, eller om det är flera runt ett bord som pratar – då hör jag i stort sett bara ett mummel. Musik är inget problem (och nej – inte kören heller 😉) utan det är mer i samtal med andra människor det ställer till det.

Och jag är nu otroligt trött på att hela tiden säga Va? eller Ursäkta? Kan du ta det en gång till?

Jag har varit lite nojig över en eventuell hörapparat. Hur väl syns en sådan? Funkar verkligen det? Hörapparat – då är man väl gammal???

Men nu har jag bestämt att jag skiter högaktningsfullt i det. Är det en sådan som krävs för att jag ska höra okej så ska jag välkomna den och vara otroligt tacksam för att det finns hjälp att få. Alla har inte den fina möjligheten, så någon fåfänga finns det inte plats för här.

Vi får se vad Farbror Örondoktorn har att säga i morgon.

♦♦♦

Summa summarum:

Jag är lite trött och susig i huvudet.

Jag är lätt illamående.

Jag hör som en gammal kratta.

Men just i dag känner jag mig rätt nöjd med tillvaron då allt kunnat var SÅÅÅ mycket sämre.

Puss på ryggen!

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
 • annica stark
  Publicerad vid 13:32h, 20 mars

  Måste bara säga att du är helt fantastisk. Vilken kämpe och vilken livsglädje du har. Jag har själv hängt mycket på sjukhus då min mamma hade cancer. Ingen rolig miljö. Kram Annica Stark.

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 20:23h, 20 mars

   Tack, Annica! 😍
   Nä, har man inte känt sig sjuk innan så gör man det när man kommer dit…