Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Inbjudan från radiologen
15175
post-template-default,single,single-post,postid-15175,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Inbjudan från radiologen

07 Sep Inbjudan från radiologen

God måndag, alla vackra själar!

Hoppas att helgen varit god och att veckan startat bra.

 

Själv fick jag ett mail i dag som gjorde mig riktigt glad. Ett sånt där som får en att känna att man faktiskt kan göra skillnad om man bara ställer sig upp och förmedlar vilka förändringar man önskar.

Mailet var från verksamhetschefen på radiologen.

Han berättade att han tidigare läst min blogg (som då hette CancerLotta).

I ett av inläggen berättar jag om den magnetröntgen jag gör med jämna mellanrum för att se om cancern växer eller inte. Och när man gör denna röntgen så ska man dricka en kontrastvätska två timmar innan undersökningen. Man får en kanna kontrast och en mugg och så smådricker man det där under två timmars tid.

Skiiiiiiiittråkigt. Speciellt om man behöver sitta i väntrummet hela tiden. Ni vet – väntrum på sjukhus är ju inte som att gå på nattclub, precis. Det är liksom inte så mycket rajtan tajtan. Har man tur är en tv på, annars är man förpassad till Hänt i veckan från julen 2013. Nä, precis – inte så muntert.

I min blogg ifrågasatte jag det där. Varför kan man inte ta hem vätskan och dricka hemma? Varför ger ingen mig den möjligheten? Varför måste jag vara på sjukhus för att dricka?

Och nu sörrni – nu visar det sig att rutinerna på radiologen tydligen har ändrats efter det inlägget.

Verksamhetschefen har läst min logg, tagit upp detta med personalen och nu sitter det en lapp i väntrummet som talar om att det går väääääldigt bra att hämta kontrasten dagen innan och vara hemma och dricka den ända fram till tiden för röntgen!

Jag såg den där lappen i våras och blev glad, men inte sjutton trodde jag att det berodde på min blogg…

 

Hur som helst – nu bjöd denne verksamhetschef in mig till en klinikdag den 2 oktober. Att jag ska komma och prata lite om mina tankar om vården – ur mitt perspektiv.

Tycker att det är värt att applådera den typen av chefer. Som tänker utanför boxen. Som tar intryck och vill förbättra. Som är prestigelös.

Givetvis tackade jag ja. Givetvis.

Vilket ypperligt tillfälle att framföra mina tankar och förslag. Känner mig tacksam för möjligheten att påverka något så viktigt som vården. Om än så lite.

Och jag tänker att alla kan påverka. Som jag gjorde. Aldrig mer dricka kontrast till Hänt i veckan i ett trist väntrum.

Alla kan påverka. Om vi bara ställer oss upp och talar om vad vi vill ha. Och inte håller det för oss själva.

Alla kan påverka.

Det är häftigt.

 

I morgon drar vi till Torpet eftersom huset då invaderas av hantverkare.

Då blir det sånt här myyyyyyyys igen.

 

Stämning

 

Puss på ögonloben! ♥

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
 • Ekenäsliv
  Publicerad vid 21:42h, 07 september

  Heja Radiologchefen som snappat upp landstingets strategi!! =)
  Kalmar är fört i Sverige med att ta fram en strategi för hur man kan engagera patienter och närstående i utvecklingsarbetet av vården!=)
  Jag kom hem från Gtb igår där jag varit i helgen o presenterat strategin tillsammans med en från utvecklingsavdelningen på Landstinget. Det var den stora internationella anhörigkonferensen och man pratar mycket inom vården om detta ämne!
  Superspännande och väldigt engagerande!
  Härligt att just DU blev tillfrågad och att de lyssnat till DIG. En röst som de lyssnade till, så klokt!
  Take care!
  Kram Anna