Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Jag är ett fullständigt vrak
15901
post-template-default,single,single-post,postid-15901,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Jag är ett fullständigt vrak

17 Apr Jag är ett fullständigt vrak

Hej på er alla!

Det var länge sedan det kom något blogginlägg härifrån nu, jag vet.

Anledningen är tyvärr att jag har mått riktigt, riktigt dåligt den senaste tiden. Och tyvärr med symptom som sjukvården inte har någon bot – eller ens hjälp – mot.

Det är lite svårt att förklara men man kan säga så här: Hela min kropp skriker att den håller på att kollapsa, så känns det.

Jag har sådan värk i min rygg att jag inte klarar att gå mer än 100 meter, sedan är det tvärstopp. Det innebär att jag inte kan handla i en affär om det tar mer än fem minuter. Sedan MÅSTE jag sitta en stund.

Jag kan inte ta en promenad på grund av smärta. Jag kan inte påta i en rabatt eller plantera blommor. Jag kan inte dammsuga, plocka ur en diskmaskin utan paus, bära en tvättkorg uppför trappan… Ja, ni hajar. Jag är helt fast och låst här.

Hela min kropp har svällt upp som en ballong. Jag stapplar när jag går då armar, ben, mage, rygg – allt är som en stenhård orörlig massa. Jag kan fanken snart knappt torka mig där bak eftersom kroppen är så orörlig, stel och svullen.

Min mage har rasat fullkomligt. Ständiga diarréer och enorm svullnad.

Och så denna kompakta trötthet. Skulle tippa på att jag sover 10-11 timmar per dygn och vilar där emellan.

Det finns mer men vi nöjer oss där just nu.

En gång per vecka samlar jag ihop de krafter som finns och det är när jag har körövning med Team Liselotte. Men det är vad jag orkar. Punkt.

Ni hajjar – det är riktig, riktig skit vi snackar om här. Livskvalitet noll och inget svar

på hur det ska vända.

Och det ”bästa” av allt – jag har nu fått tre olika teorier om vad som är fel på mig. Jag går hos en akupunktör som bestämt hävdar att det är njurarna som strejkar och att det är ett resultat av cellgifterna. Han menar också att det är stagnation i hela mitt lymfsystem, därav min svullnad och ”stabbighet”. När inte lymfan rinner fritt blir det stora problem i kroppen.

En kiropraktor är övertygad om att värken kommer från bäckenet. Kanske för att jag går lite utåt med ena foten. Dit slutade jag gå.

Läkaren jag träffade i går när jag fick cellgifter menar att det ”nog” är musklerna i ryggslutet, men absolut inte njurarna. Att cellgifterna skadar avfärdade hon helt (som alla läkare gör). Hon skickar mig till sjukgymnast. Att kroppen är helt svullen konstaterade hon också – men hade inget svar på det.

Hon menade att med en så svår sjukdom får man problem. Och att när nu tumörerna krymper så finns det liksom utrymme för kroppen att släppa fram problem som byggts upp i takt med att tumörerna växte. Och så skickar hon hem mig med – värktabletter. Läkares svar på allt – vi dämpar symtomen med tabletter så kan vi låtsas att grundorsaken inte finns…

Detta har jag fått med mig från läkaren… Piller, piller, piller.

 

Och här sitter nu jag. Mellan läkare, akupunktörer, kiropraktorer och fan vet allt. Med så mycket ont och problem att jag nu gråter mer än jag skrattar. Och inget jag gör hjälper. Jag blir sämre och sämre.

På torsdag ska jag träffa en sjukgymnast.

Det blir alltså ett fjärde utlåtande…

 

Just nu finns inte ett uns av positivitet i min kropp. Inte ett jäkla uns. Röntgen visade att tumörerna krympt ordentligt men jag har svårt att glädjas. För så här dåligt mådde jag inte ens när min kropp var precis full av cancer, första gången jag insjuknade.

Det är ett förbannat skit, helt enkelt. Och ute stressar den jäkla våren med sin retliga krokusar, nyväckta gräsmattor och förbaskade pippifåglar och allt jag vill, men inte kan, göra eftersom min kropp är ett fullständigt vrak.

Det var ju inte så här det skulle bli när jag skulle få behandling!

Det var ju fasen inte så här det skulle bli?!?!?

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
24 Kommentarer
 • Karin
  Publicerad vid 16:24h, 17 april

  Fy fasen vad jag lider med dig . 😩💕

 • Elisabeth
  Publicerad vid 16:33h, 17 april

  ❤️ Skulle önska det fanns något mer att säga eller göra. En kram får du iallafall.

 • Anki
  Publicerad vid 17:04h, 17 april

  Styrkekramar till dig Liselotte ❤️

 • Agneta
  Publicerad vid 17:10h, 17 april

  Ändå mycket goda nyheter, tumörerna krymper. Stor kram ❤️

 • Åsa
  Publicerad vid 17:18h, 17 april

  Nämen vad detta var tråkigt att höra! Funderade på dig jättemycket igår och tänkt att jag skulle höra hur det var med dig iom det har varit tyst ett tag… Så pisstråkigt, illa, katastrofalt och absolut inte ok det här känns! Men du….det vänder snart tror vi på…. FRAMÅT!!! Jättekram till dig och de dina ❤️❤️❤️

 • Monica Svallhed
  Publicerad vid 17:26h, 17 april

  ❤️💪🏻❤️

 • Helena Roditou-Andersson
  Publicerad vid 17:32h, 17 april

  Så mycket käkrlek och värme till dig och din kropp med hopp om att det snart vänder❤️

 • Elisabet
  Publicerad vid 17:34h, 17 april

  Hallå!
  Får du inga vätskedrivande mediciner? Min kropp blev himla dålig på att driva ut vätska när jag fick cellgifter…och så måste du dricka, dricka, dricka! Goda bakterier (mjölksyrebakterier) gissar jag du förstår att använda om du har diarre, men om det inte är tillräckligt så finns det också receptbelagda kapslar för att stilla diarrer(effektivare än Immodium som du kanske provat).
  Jag tycker du ska sova mer 😀 14-15 timmar, sov bort skiten om du kan, om du inte kan så finns det piller för det också. Du ska strunta i krokusar och solen som lockar där ute, någon annan ska bära tvätten och plocka disken. Det är HELTIDSJOBB att ta hand en kropp som bedriver ett krig, slaget mellan Gifterna och Cancern. Ifjol denna tid när jag höll på med behandling gjorde jag precis ingenting…man har faktiskt rätt att ta hand om sej. Och man får vara ett vrak ibland. KRAM

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 18:25h, 17 april

   Om lymfvätskan blir trögflytande (vilket är vanligt vid stagnation) är det INTE bra at ta vätskedrivande. Lymfan behöver vätskan. Är man svullen kan det bero på lymfödem och inte att man har överskottsvätska. Men det är vätskan som försvinner med pillren. Det hjälper för stunden men svullnaden kommer tillbaka… Så nej, de tabletterna tar jag inte längre. Men jag dricker massor som man ska.
   Det svåraste här är att läkarna menar att mina besvär INTE har med behandlingen att göra då jag får så ”snälla” cellgifter. Därmed är det inte heller något intresse eller engagemang.

 • Annah
  Publicerad vid 18:17h, 17 april

  Älskade älskade fanyastiska du! Jag håller på akupunktören! Låter som mitt vänstra ben, ständig stabbighet, svullnad och värk. Konstaterade att mina vener å atärer är det inga som helst fel på, men lymfsystemet kollapsar sakta men säkert. Och det är efter min njurbäckeninflammation som läkarna missade, och graviditeter. En njure verkar inte funka som den ska i min kropp. Men va fan, vi starkaste får bekänna färg å det med råge!
  Se till å få komma på ul på njurarna, det e faktiskt farligt å gå så! Så det så! 😘
  Ät gröna vindruvor och drick mycket!
  (Jaaaa konjak å vin e heeeelt ok!)
  Krya på dig! Den 4/5 kl 9 ska jag till neurologen. Bor snart på sjukan känns d som. Blääääää!

  Massa styrka å kärlek kommer genom cyberrymden
  Kraaaaaam 🤗🤗🤗🤗

 • Gunvor Thörnblad
  Publicerad vid 18:32h, 17 april

  tänker på dig❤

 • Irene
  Publicerad vid 20:02h, 17 april

  Satan så jobbigt du har det. Ser dina piller. Pass på. Naproxen har jag också haft, fick diarré, magkatarr och svullnade upp överallt. Dessutom ska man inte ta detta om man har njur- eller leverproblem. Jävligt slarvigt att skriva ut det till dig om man inte är bombsäker på att din mage och dina njurar är helt OK – de brukar inte vara i toppskick direkt efter cellgiftsbehandlingar. Så konstigt. Finns annat att få. Själv har jag dessutom astma och kunde knappt andas efter en tablett. Men detta var länge sedan ska sägas.
  Tur du har träffat en jyst akupunktör. Håller tummarna för att du får hjälp där. Kämpa på. En timme i taget ibland. Sov och vila så mycket du kan ❤️ Själv sov jag mig igenom skiten men jag hade tur, tror jag. Så jävligt som du har det, har jag inte haft det. Satan så tråkigt. Varm kram ❤️ Och så härligt att skitknölarna krympt!!

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 21:32h, 17 april

   Jag läste om Naproxen när jag kom hem från läkaren… Du förstår min frustration! Och den andra smärtstillande skulle man inte ta om man ha problem med gallgångarna. Och jag berättade att jag haft ont av gallsten. Det är en sån nonchalans av läkaren att man tappar andan. Hon skulle ha rätt. Punkt. Det är skrämmande.

 • Angelica
  Publicerad vid 20:23h, 17 april

  Vilken jävla skit! Stor stor kram <3

 • Kristina
  Publicerad vid 21:11h, 17 april

  Stor kram till dig fina Liselotte ❤️Hoppas att du snart blir bättre.

 • Ann
  Publicerad vid 21:15h, 17 april

  Sänder dig alla Styrkekramar i världen. ❤️❤️Känner igen läkarnas förklaring att vissa av problemen inte kan bero på cellgifterna tills en specialist på vår sjukdom berättade att visst var det biverkning men i mitt fall en mycket ovanlig sådan. Bäst i landet när jag drabbades av vår gemensamma sjukdom var Dr Hans Hagberg i Uppsala som till sist blev min läkare när jag fick förtroendekris med mitt sjukhus. Vet inte om han är verksam ännu eller om han gått i pension.
  En superdoktor, värd att kontakta om det går.

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 21:22h, 17 april

   Min läkare konsulterade Hagberg nu innan vi drog i gång den här behandlingen. Vad jag förstått har han dock inte längre själv kontakt med patienter tyvärr så på det viset har han gått i pension. Det är synd för jag har hört så mycket gott om honom från flera håll.

 • Eva
  Publicerad vid 10:00h, 18 april

  Åh vad skönt att tumörerna krymper! Men hade du inte nåt liknande när ni reste i Vietnam för ngra år sen?

  Jag tror det går att nå Hagberg fortfarande om man ger sug katten på det. Akademiska har nåt så lyxigt som en lymfomsköterska som det går att nå på telefontid ( t skillnad från mitt sjukhus vidriga system där man ska knappa och knappa och knappa o bli uppringd nästa dag om man har tur)

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 10:11h, 18 april

   Nej, detta är något helt annat än Vietnam! Det var något slags virus jag drog på mig men detta är nåt helt annat med smärta from hell så fort jag går eller står mer än fem minuter! Därtill kommer att jag är som en sprängballong. Precis stum och hård som sten. Kan knappt böja ben och armar emellanåt. Mellangärdet står rakt ut – alltså delen över naveln. Som om någon satt en tunna där. Hela midjan buktar utåt på sidorna.

   Ja, det är förstås underbart att de krymper, självklart! Det var ju dock väntat. Att jag skulle hamna i en situation där jag knappt tar mig utanför huset och mår skit var INTE väntat! Förra behandlingen var INGET mot detta. ☹️

 • Eva
  Publicerad vid 20:06h, 18 april

  Ingen tröst, men nu vet jag nästan precis hur du har det. Har fått ryggskottet-from-hell. Fick akuta hos en naprapat som klämde så att jag skrek rakt ut typ 5 gånger.. Krya på oss! Luv

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 20:40h, 18 april

   Men?!? Det kallar jag att ”sympati-lida”! 😩
   Hoppas naprapaten hjälpte ändå.
   Kram på dig och ryggen!

 • Eva
  Publicerad vid 10:42h, 21 april

  Usch, kära du!
  Sjukvården är bra på mycket men inte att se till hela människan och måendet. Jag fick cellgift mm 2012 och är väldigt säker på att jag har sviter av det än. Att tarmen har en stor betydelse för hur man mår verkar forskarna bli mer och mer överrens om. En vän tipsade mig om en metod som heter GAPS. Den bygger på att man läker tarmen. Själv har jag även haft obalans i hormonerna. Jag märkte att jag mådde bättre av binjureextrakt under en period och just nu smörjer jag in mig med progresteronkräm varje dag. Det har gett mig mer livslust. Jag hoppas verkligen att du hittar något som gör att du mår bättre för vi behöver dig och din härliga entusiasm.

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 12:47h, 21 april

   Har läst om GAPS men, allvarligt talat, HUR klarar man en sådan diet? Och hur har man tiden att syssla så mycket med sin egen mat per dag om man jobbar och har familj sim äter ”normalt”? För mig funkar det inte, helt enkelt, att göra så radikala förändringar. Dessutom mår jag bäst när jag äter vegetariskt så den metoden är nog inte helt rätt för mig. Däremot plockar jag många delar – som att försöka hålla kroppen basisk, inga processade livsmedel och probiotika.
   Enligt Ayurveda börjar alla problem i magen och det är jag också helt övertygad om. Så jag testar mig fram för att försöka hitta rätt hjälp till slut.
   Tack för din peppning! 💖🌸

 • Elisabet
  Publicerad vid 18:31h, 26 april

  Hallå! Hur går det? Tänker på dej….kram