Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Jag flyyyyger!!!
15370
post-template-default,single,single-post,postid-15370,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Jag flyyyyger!!!

23 Jan Jag flyyyyger!!!

Heeeeeeeeeeej!

Här har ni en glad ayurvedabehandlad, solbrun, glad Liselotte! (Skrev jag glad två gånger? Kanske för att jag är det. 😀 )

Har försökt skicka blogginlägg flera gånger men wifi har inte velat som jag. Eller så går strömmen precis när jag ska skicka iväg. Det gör den nämligen ett antal gånger per dag.

Men läser du det här så har det uppenbarligen fungerat nu.

I förrgår tog jag tåget från Kovalam, denna turistort som var fantastisk på många sätt, men – en turistort. Lite för många ryssar där för min smak, om man säger så. 😉 Men en mycket, mycket vacker plats.

Indien Vackra hotell

 

Indien strandförsäljare

 

Och tåget var – ja, hur ska vi säga – en upplevelse. För det första att tränga sig fram till luckan för att köpa en biljett. Kö finns liksom inte här. Och att sedan hitta rätt tåg. Det är nämligen inte alltid säkert att tåget går från den perrong, eller ens den tid, man får uppgift om.

Men det löste sig genom att fråga sig fram sju gånger (med olika svar) och till slut satt jag på ett tåg vi i Sverige inte sett sedan 50-talet. Och det var varmt. Det. Var. Vaaaarmt. Till och med indierna svettades som små grisar.

Indien tåg 1

 

Indien Tåg 2

Men jesanes, vad mysigt ändå. Satt bredvid en familj och vi försökte prata även om deras engelska inte var så bra (ovanligt, dock). Men de var hur gulliga som helst, hjälpte mig med ryggsäck, sa till när jag skulle av och bjöd mig på piroger. (Något av det starkaste jag ätit – jag lovar, de höll på att skratta ihjäl sig åt mig när jag började svettas ännu mer, leta febrilt efter mitt vatten och hängde med tungan. Och detta mumsade glatt deras treåring på! Haha!)

Hur som helst – fram kom jag och sen var det en tuktuk till hotellet innan jag kunde slänga min överhettade kropp i poolen. Puuuuhhhhh…

Indien Varkala

 

Indien Tuktukjag

 

Nu är jag i Varkala och har tagit in på ett ayurvedahotell. Jag får behandlingar dagligen och det är – fantastiskt.

Det mesta går ut på att rensa kroppen men även i att slappna av och ”öppna kanalerna” så att skit kan åka ut och det vackra komma in. Och så har vi plockat in lite ansiktbehandlingar, hårinpackningar och annan lyx. Och jäklar, vad öppen jag är nu -som flickan sa!

Är så avslappnad så jag nog påminner om en dumt flinande trasdocka. Åtminstone känns det så emellanåt.

Jag liksom bara strosar omkring här – pratar med folk, tar mig en smoothie, pratar lite mer (indierna är så mysiga och lätta att prata med. Kan inte säga det nog många gånger).

Jag mår jättebra nu, helt enkelt. Kommit ned i varv, landat i mig själv och tar dagen som den kommer. Får inte längre panik för att dagarna kanske går utan att något särskilt händer. Litar på att precis så som dagarna ser ut – är exakt det jag behöver.

Det finns egentligen bara ett problem i min värld.

Platsen i min ryggsäck.

Den minimala platsen i min ryggsäck.

Jag brukar mycket sällan handla saker när jag reser. Mycket sällan och i så fall mest presenter.

Men här. Alltså – kläderna. Smyckena. Väskorna. Det står Liselotte tryckt på nästan varenda grej här. Jag måste ha varit indier i ett tidigare liv, för jag går i gång på alla hundra av allt jag ser och vill ta hem.

Tog därför ett beslut att köpa en väska till. För köpa lite det ska jag. Och då får det vara värt att kånka lite extra. Det är ju ändå rätt bra med motion, har jag hört nånstans.

Indien byxor

 

Indien fotlänk

 

Framöver kommer jag att var en del på resande fot. Lämnar det här stället i morgon. Därefter flodtur på båt, ska bo i sk Homestays (indier som hyr ut rum i sina hus) Jag ska flyga till Varanasi med floden Ganges, besöka Taj Mahal mm. Återkommer så fort jag har tid eller fungerande wifi.

Det går bra nu, hörrni. Jag flyyyyger!

Namaste och puss i halsgropen!

 

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.