Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Karlar intog mitt hus
15178
post-template-default,single,single-post,postid-15178,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Karlar intog mitt hus

08 Sep Karlar intog mitt hus

Huga, huga sommarstuga…

Nu är mitt hus invaderat av elektriker, snickare, vvs-människor.

Vaknade 07.11 av att elektrikern knakade på dörren. Klockan sju på morgonen! Då har ju jag knappt hunnit lägga mig, jö…

Sen vällde det in män i min lilla fula hall och inom två timmar hade det rivits två köksväggar, golvplankor rök, elledningar drogs ur väggen med blixtens hastighet. Vi kan väl säga att jag inte drack morgonkaffet i köket i dag…

Snickare

 

Tanken var att vi skulle komma iväg till torpet hyfsat tidigt men var det inte beslut om ledningar så var det frågor om sneda tak. Det är ju det roliga med gamla hus – man har banne mig ingen aaaning om vad som väntar när man börjar riva i något. Problem dyker upp hela tiden som måste lösas där och då.

Och jag bara älskar det!

Älskar utmaningen. Att hitta bra lösningar. Att det är snett. Älskar att allt inte behöver vara så förbaskat perfekt.

Det enda sättet man kan misslyckas med att förstöra ett sådant här hus på är att renovera sönder det. Det ger så mycket gratis bara genom sin ålder och charm. Jag behöver bara lyssna på vad huset vill. Precis så känns det. Om jag bara lyssnar så blir allt precis som det ska.

Vid lunchtid drog vi alla fall. Vi är ju väl förvissade om att de vet vad som ska göras och de vet hur vi vill ha det. Men det suger riktigt ordentligt i kontrollbehovshjärtat att lämna när det sista man hör är:

”Ok! Nu river vi taket!”

”Vad fanken går den här ledningen till? Helt onödig. Den sliter jag bort!”

 

Tom

 

En sak som ska göras är att fixa till vår trappa i hallen. Vi vill vända på den så att uppgången är mot dörren.

Dessutom tycker vi att den är för dominerande så vi vill ta bort sidorna och i stället sätta en balk i mitten. Men – vi vill behålla samma trappa och inte ha någon modern, ranglig sak. Den hör liksom hemma här. Så snickare ska nu göra om den.

Trappa

 

På fredag eftermiddag hoppas jag att den här vyn ser helt annorlunda ut.

Håll tummarna, hörrni. Håll dem hårt att de har förstått vad vi menar… 😉

 

Men, som sagt, jag tycker att detta är jätteroligt. Och jag mår så himla bra.

Tony frågade lite oroligt i dag om jag är superstressad och hur magen mår i detta.

Faktum är att den mår bättre än på länge!

Jag känner mig inte ett dugg stressad utan njuter av varje förändring.

Detta projekt gör mig gott. Jättegott.

 

Just nu sitter jag i torpet.

Tony har åkt till stan för att hämta barnen – vi får skjutsa och hämta dem den här veckan när vi är är.

Och jag sitter i lugn och ro och planerar klinker till biten innanför ytterdörren. Vi ska ha vita plankgolv men klinker en bit in med golvvärme.

Har hittat detta. Tycker det ser hemtrevligt gammeldags ut. De mönstrade ska sprängas in lite slumpmässigt i enfärgade plattor av olika storlekar.

Klinker

Det blir bra, det här.

Superbra.

Det verkar min mage också tycka och det, mina vänner – är bäst av allt.

 

Tjingeling och Puss på tjockfingertarmen! ♥

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
  • Janne
    Publicerad vid 20:48h, 08 september

    Det blir perfekt! När det blir klart!

  • Eva
    Publicerad vid 01:01h, 09 september

    Visa oss resultatet sen! Jag är skitdålig på heminredning, skulle behöva en riktig stylist! Kanske en nisch för dig?