Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Konsert och bokprojekt!
15713
post-template-default,single,single-post,postid-15713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Konsert och bokprojekt!

26 Okt Konsert och bokprojekt!

Hej på er!

Vilken uuuuuunderbar tid på året detta är! Den höga, krispiga luften. Ljuset på förmiddagarna. De vackra löven och stillheten. Hela denna årstid andas Dags att vila och jag älskar det.

Så vad gör man då när mörkret hälsar på (vintertid i helgen mina vänner!) och kvällarna vid trädgårdsbordet är förbi?

Jo, då unnar man sig teater, konserter och mysiga pubkvällar förstås! Faktum är att jag blir mer sugen på sånt under höst och vinter än under sommaren, även om utomhuskonserter kan vara nog så härligt.

Men det där att gå in i en lokal – det är något särskilt. Att känna hur musiken sitter i väggarna, sorlet från en förväntansfull publik och en ridå som går upp – då är det liksom på riktigt. Förstår ni?

För två veckor sedan var jag på en jättehärlig föreläsning med Janesh Vaidya – en mycket anlitad föreläsare, författare och praktiker av Ayurveda. Han driver en ayurvedapraktik i södra Indien och jag har flera av hans böcker. Är du intresserad av denna tusentals år gamla lära så läs Janesh böcker. Inte minst när det gäller maten och att den ofta är den bästa medicin vi kan hitta. Ren mat och kärlek till dig själv är en bra väg mot välmående.

Och på söndag ska jag se en föreställning som jag hoppas blir fantastisk! Det är en konsertversion av musikalen Hitkommarna som har premiär nästa år. En berättelse om nysvenskars möte med den svenska kulturen.

Det är min vän Peter Elmberg som skrivit musikalen och med sig har han en rad aktörer från skilda länder. Känner jag Peter rätt så kommer både tankar och känslor att väckas och förmodligen får våra fördomar sig en törn…

Klockan 19.00 på söndag på vackra Kalmar teater. Jag rekommenderar dig att se den!

 

Något annat som är bra med hösten är att man kan krypa in och pyssla med lite projekt man inte gjort under sommaren när man vill vara utomhus. Som att blogga till exempel!

Just nu sitter jag och för över en väldans massa textfiler. Tanken är nämligen att jag äntligen ska göra en bok av min gamla blogg Cancer-Lotta. Den jag skrev under tiden jag blev sjuk, när jag gick på behandling och tiden efteråt.

Tanken har funnits länge och många har sagt åt mig att göra det men lust och energi har inte funnits förrän nu. Men när jag i dag sitter och läser igenom bloggen kan jag se det ni läsare såg – en dagbok om rädsla, sjukdom och tankar om död – men framför allt en berättelse om positivitet, jävlaranamma och humor.

Jag vet ju att många blev hjälpta och/eller inspirerade av bloggen så jag tänker att den kanske kan hjälpa fler. Ämnet är ju liksom lika aktuellt idag och jag tycker verkligen att det är viktigt att visa att man kan ha cancer, till och med en obotlig sådan, och ändå leva ett förbaskat bra liv.

Så den boken ska ut, jajamen! Förhoppningsvis till våren. 

 

Ha en underbar helg allihopa!

Puss på hakan! ♥

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
  • EvaSophie H Darrell
    Publicerad vid 15:10h, 26 oktober

    Härliga planer och härliga ord!
    Ja, skriv…den som har ordets gåva är själv en dyrbar gåva till många!
    Kram!