Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Mår som jag förtjänar?
15735
post-template-default,single,single-post,postid-15735,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Mår som jag förtjänar?

16 Jan Mår som jag förtjänar?

God kväll i stugorna!

Här har det varit en riktigt bedrövlig tid. Har svullnat upp som en spärrballong, haft ont på olika ställen så att jag har vaknat av det, varit otroligt andfådd och känt mig allmänt under isen. Har plöjt en HBO-serie i 32 avsnitt på tre dagar. Då fattar ni att jag knappt varit ur soffan…

Var på vippen att ringa läkaren men så idag när jag vaknade – inget ont alls. Visserligen fortfarande fruktansvärt svullen men inte ont och andningen okej. Jag vet ju att det inte betyder att jag är okej men det är SÅ skönt att ha en dag då det åtminstone är uthärdligt.

I morgon ska jag upp till cytostatikamottagningen. Jag ska bland annat hämta kortison som jag ska börja ta dagen innan cellgifterna. Så då tänkte jag passa på att prata med dom där uppe om besvären.

Precis så roligt är mitt liv just nu. Tjoflöjt.

Roar mig dock med att se att det nu är nästan 140 personer anmälda till min nya kör!

Jag lämnar Joyvoice och startar i stället en kör i Putte Nelssons regi och det ska bli SÅ roligt!

 

Vi drar i gång i mars men redan har alltså så många anmält sig och det är helt galet! Så kanske blir vi bortåt 200 till slut. Shitt påmm fritt, vad kul.

Bor du i närheten och är sugen att hänga på? Lite mer info finns HÄR. Du behöver varken kunna noter eller vara en van sångare. Men du måste äääälska att sjunga! 🙂 🙂 🙂

 

En del undrar nu om jag verkligen kommer att orka med det i vår.

Jag förstår er tanke. Men beskedet jag fått är ju att dessa cellgifter inte ger alls lika många biverkningar som de förra, så jag räknar iskallt med att vara okej den mesta av tiden. Den stora tröttheten kommer troligen de två första veckorna efter varje behandling men att leda en kör ett par timmar i veckan ska jag nog klara av. 😉 Och i takt med att tumörerna krymper så blir jag ju förhoppningsvis bättre.

Annars finns det ett ganska rejält jävlaranamma här att ta av, så det löser sig nog.

Det är också viktigt att göra saker som är kul, i samband med detta. Herr Cancers mål är ju att jag aldrig mer ska ha roligt så jag tänkte trotsa honom ordentligt med att ha så mycket roligt jag bara orkar. Är fullständigt övertygad om att det är bästa medicinen. Och OM den medicinen inte skulle fungera – ja då har jag i alla fall haft kuligt på vägen!

Jag fick en förfrågan från en frilansjournalist häromdagen. Hon ville göra ett reportage om hur det är att leva med kronisk cancer och hade hittat min blogg. Självklart ställer jag gärna upp på det. Själv visste jag ju inte ens att det fanns något som hette kronisk cancer innan jag fick det. Jag trodde att man blev botad – eller dog. Punkt. Men jag stämmer ju inte in på något av det där så det är bra att ämnen tas upp så fler får se att det faktiskt går att leva med detta.

Just NU är det kanske inte så häftigt. Men det kommer ju förhoppningsvis en period om något halvår då Herrn lagt sig för att sova en stund.

Jag pendlar lite fram och tillbaka i känslor och tankar. Plötsligt blir planerandet än mer kortsiktigt  och just nu ser jag bara fram till måndag, då vi drar i gång. Det blir som att dra på sig en tratt på huvudet som begränsar seendet, kan man säga. Här och nu. Bara här och nu. För än så länge är tiden bortom detta förknippat med en del rädsla och mörka tankar.

Här och nu. Inget annat.

Kram och puss på hälsenan! ♥

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
6 Kommentarer
 • Monica Svallhed
  Publicerad vid 18:12h, 16 januari

  ❤️

 • Annah
  Publicerad vid 19:07h, 16 januari

  ❤️
  Du förtjänar verkligen att må bra! Har aldrig mött någon så sprudlande och positiv! Och samtidigt så godhjärtad och omhuldande! Du har lämnat avtryck i mitt hjärta och jag hoppas verkligen att vi finns kvar läääänge och kan starta kör på ålderdomshemmet!
  Namnet är redan spikat ”pantertanternas kulsång” 😂😂😂❤️❤️❤️

 • Eva
  Publicerad vid 11:44h, 17 januari

  Hej hopp gummisnopp,
  för att använda ett av dina egna odödliga uttryck!

  Bra att du har kören och keep on blogging.
  Intressant med den här tråden – har ju dykt upp flera med samma diagnos som kommenterar dina inlägg. Vi verkar vara några stycken – och vi verkar dessutom vara live and kickin!

  Luv!

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 11:48h, 17 januari

   Haha – ja, de andra har ju liiiiite svårt att kommentera… 😉

 • Eva
  Publicerad vid 14:30h, 17 januari

  I know. Att de andra ligger lågt med kommenterandet., alltså. Men jag blir uppåt och hoppfull bara av att vi trots allt verkar vara rätt många som strävar på och faktiskt ännu inte lagt snoken i vädret! Luv!

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 21:49h, 17 januari

   Uppåt och hoppfull är bra! Jag snor lite av det. 😉