Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Min lilla störning
15204
post-template-default,single,single-post,postid-15204,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Min lilla störning

22 Sep Min lilla störning

Godmorgon, vänner!

Jag känner plötsligt att jag har något jag vill berätta för er. Något som inte är så vackert men som ändå är jag. En människa består ju av så många sidor – fula och fina.

det är nämligen så att jag har en störning… Nej, nej, nej! Inte något allvarligt! Detta är en ganska harmlös störning, måste man väl ändå säga, men – ändå en störning.

Ni förstår – jag älskar att somna till någon som pratar ryska. Eller polska. Jag lovar, det tar bara fem minuter – sedan sover jag som ett litet barn.

Det är alltså inte så att jag vill lära mig språken. Näää – jag vill inte ha dem runt mig för jämnan.

Jag vill bara somna till dem.

Ja, det är stört. Riktigt stört.

 

Om jag upptäcker att det är något program på tv med dessa språk inblandade springer jag som en vettvilling för att hämta kudde och täcke och trycker ned mig i soffan. Sedan ligger jag där och blundar.

Och lyssnar.

Och njuter.

Och somnar.

Det är något med att de liksom pratar långt fram i munnen. Alla bokstäver blir så tydliga, liksom. Från de rullande r:en till sch-ljuden och kombinationen av bokstäver som låter typ ”drodskji”. Eller nåt. Ahhhhhh…. så härligt. Pang bom – sov gott.

Jag tycker egentligen inte att det är speciellt vackra språk. De är bara – sovvänliga. Typ.

 

Men om det nu inte finns något härligt rysktalande program på tv så går det bra med Leif GW Persson också.

Jo då – Leif får gärna gå till sängs med mig. Varenda kväll.

Jag plockar fram hans sommarprat i P1 och så lyssnar jag på den där stånkande, släpiga, nästäppta rösten. Och somnar. Pang.

Jag har lyssnat på detta program otaliga gånger när jag dragit täcket upp till hakan men jag har aldrig hört det färdigt.

Tio minuter. Sedan sover jag.

 

Nu går jag bara och väntar på att den gode Leif ska göra ett nytt sommarprogram. På ryska. Alternativt be Tony att gå en språkkurs. Åh, herregud, så ljuvligt…

 

Nähä – jag har precis druckit ricinolja för en liten tarmrensning enligt min reningskur så nu har jag, så att säga, annat att göra!

 

Ha en härlig dag och puss på ytterörat! ♥

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
  • Janne
    Publicerad vid 08:09h, 22 september

    Bra tips till alla som har svårt att somna! Fast det funkar nog inte på alla! En riksdagsdebatt kan också vara ett bra sömnpiller! Ha det bra!
    Janne