Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Nu är bloggsemestern slut!
15152
post-template-default,single,single-post,postid-15152,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Nu är bloggsemestern slut!

08 Jul Nu är bloggsemestern slut!

Hej….

Jag har haft semester… Ni har märkt det, va? 😉

Har känt att jag behövt dra mig undan, vara osynlig. Kände också att det kan vara nyttigt att ta en paus. Jag vill ju att den här bloggen ska vara levande, ärlig och rakt från hjärtat.

Men kände ett tag att jag behövde prestera, leverera. Började kolla antalet läsare – såg att antalet steg. Och så blev det plötsligt en jakt på antalet nya läsare på bloggen. Det blev viktigt.

Och så vill jag inte ha det.

Självklart vill jag att många läser det jag skriver. Jag är journalist, exhibitionist och en som söker bekräftelse – sån är jag. Men jag vill att min blogg är bortom det där. Det är så mycket jakt på ”likes” överallt idag och människor började vara på mig. ”Din blogg som så många läser. Du måste se till att tjäna pengar på den!” Jag fick det från så många håll. Kollegor. Vänner. Medium.

Och jag har inget emot att tjäna pengar på detta. Inte alls. Men hjärtat måste komma först. Och viljan att skriva. Jag tappade det någonstans där i jakten på läsare.

Så jag backade. Tog paus. Och har förmodligen tappat en stor mängd av alla som följt min blogg.

Men det måste bli så. För att den här bloggen ska finnas av lust. Av behov att skriva. Av viljan att förmedla. Sen får vi se hur det blir med det kommersiella. Och jag kommer den närmaste tiden inte titta på statistik alls. Den är oviktig just nu. Man jag blir glad om du lämnar en kommentar så att jag vet att du finns där. ♥

 

Men nu är jag här! I full kraft! Och med en konjak vid min sida!!!

Sitter i torpet. Har varit här själv sedan i söndags. Åhhhhhh – vilka gudabenådade dagar! Vilka välsignade livsbejakande dagar!

 

Jag åker på loppisar. Sover. Pratar med mig själv och undviker allt vad speglar heter! Jag plockar blommor, tänder ljus, solar magen och bara – är!

Och jag SKITER i att vi om tre veckor ska flytta – det lööööser sig.

Jag STRUNTAR i att jag är lat och bara tänker på mig själv – det är jag väääärd!

Och jag ger högaktingsfullt blanka fan i att jag borde åka hem och tvätta, rensa i trädgårdslanden och vattna – det löööööser sig!

 

För nu har jag semester. Med mig själv. Och mitt vin. Och mina blommor. Och gammal go ABBA-musik.

Jag semestrar med mig själv och det är heeeelt underbart.

För jag är ett ganska trevligt sällskap, förstår ni. När jag väl har fått landa och låta axlarna falla ned och struntar i att dra in magen. Ganska trevlig, faktiskt.

Alla borde göra det i bland. Semestra bara med sig själv. Helt enkelt för att man lär känna sig själv så bra då. Hittar kärnan, liksom, bland alla mammaroller, hustruroller, jobbroller och vad det nu kan vara. Det är så lätt att anpassa sig.

Men när man är med sig själv en längre tid, när inget utanför kräver eller pockar, då hittar man kärnan. Det som är jag från början, liksom.

Och det känns så himla gutt. Bara så himla befriande, kärleksfullt och gutt.

Hoppas ni vill följa med mig nu! 

I morgon blir det lite uppdatering om hälsan. För den där herr Cancer, det är en envis jäkel!

 

Puss i halsgropen!

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
3 Kommentarer
 • Ekenäsliv
  Publicerad vid 10:52h, 09 juli

  Har ju saknat din inlägg:))))
  Tack för grattishälsningen..<3 Här sitter jag än i min fina silkiga kimono som jag fick av min söta dotter… Kanske dx att klä på sig 😉 Men skööönt att bara ta det lite slooooow 🙂
  Ha de fint!
  Kramar Anna

 • eva
  Publicerad vid 19:43h, 09 juli

  Härligt att du är igång igen. Har saknat dig. Som du vet.

 • Janne
  Publicerad vid 16:55h, 15 juli

  Välkommen tillbaka! Vi har saknat dig! Och dina ord!!