Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Orgasm!!!
15698
post-template-default,single,single-post,postid-15698,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Orgasm!!!

13 Jul Orgasm!!!

Haha – tänkte väl att ni skulle hitta hit av den rubriken! 😉

 

Men vilken daaaaaag, hörrninini!

Är ni härligt rödmosiga i ansiktet efter dagens sol? Ja, ni som har semester alltså – mooahahaaa!

Själv har jag haft en liten roadtrip över Öland i dag. Ääääälskar att turista på denna ö, trots att jag har stuga här.

Vårt torp ligger en bit från Kårehamn där de har Ölands bästa rökta fisk så jag åkte dit, köpte lite varmrökt lax, potatissallad och lite räkgojs (alltså ni fattar inte hur god deras ”gojs” är – jag går upp i brygga och får kulinariska orgasmer av den! Om ni åker förbi – köp för bövelen! De har två varianter, jag älskar den utan pepparrot men får du multipla av just pepparrot så testa den. 😉 ) (Jag länkar lite här så tänker jag att jag kanske får lite gojs gratis – så där som kändisar får. Jodå – tror ni det funkar? Nähä…)

 

Hur som helst – jag har ju gjort en detox vilket innebär att jag inte ätit fast föda på två dygn och egeeeeentligen skulle jag i dag ätit någon färsklagad grönsakssoppa. (Yeah – kul) men jag övertygade mig själv om att fisk och potatis säkert är minst lika bra. Och när jag sätter den sidan till kan jag var mycket övertygande så jag gick på det – haha.

Så efter att jag strosat runt en stund i mysiga Byxelkrok åkte jag en kort bit norrut – där naturen kargar till sig och där vägen närmast hänger över kanten ned mot havet med sina steniga klippblock. Ni som bor här vet precis vart jag menar… Precis innan de tre fiskebodarna.

Och där satte jag mig med min medhavda orgasm och – ja, nu vill jag att ni är med mig på riktigt här:

Jag har alltså inte ätit fast föda på två dygn.

Jag har druckit kokt vatten.

Jag har druckit fruktsoppa.

Jag har druckit grönt te.

Jag har inledningsvis druckit 40 ml ricinolja för att rensa tarmen. (Och jag lovar att den rensas ordentligt av det – i typ fyra timmar. Brrr….)

 

Ni förstår – jag var tom. Fullständigt tom. Överallt.

Så när jag dukade upp maten var det som ett altare. Och jag lovar – de smakerna som möter gommen efter två dagars fastande är raka vägen till himmelriket. Inte bara att det smakar gott – utan du urskiljer även varje liten nyans av smakerna.

Laxens lena sälta – ah, potatisens svaga tuggmotstånd – ah, den lilla paprikan och löken – så perfekt avvägd i mängd och storlek. De färska räkorna som smeker sig till gudomlighet av creme fraiche och färskt hackad dill.`

Ja, ni hör – jag har blivit en Ernst. Halleluja!

Men, allvarligt talat. Det är så mat ska njutas. Och vi kan alla lite mans i bland behöva en fasteperiod för att känna tacksamhet över den fantastiska mat vi har tillgång till. Varje dag. ♥ Halleluja!

Men i morgon åker jag hem. Jag längtar så infernaliskt efter barnen. Längtar efter min nygjorda innergård med nysatta perenner som håller på att slå ut. Längtar efter min blommiga nya tapet i sovrummet och att bara behöva öppna porten för att se folk.

Torpet är fantastiskt. Jag älskar det.

Men just nu behöver jag människor. Mina barn. Andra människor. Jag vill inte vara själv mer så efter fyra fantastiska Ölandsdagar åker jag hem.

Till mina barn. Och det som är mig närmast just nu. Det jag behöver.

Puss i naveln! ♥

Ps. Jag har ju torpet men känner ändå inte till alla skrymslen och vrår på Öland. Så nu undrar jag – du som har varit på Öland, vilket är DITT absoluta smultronställe? Och varför? Stort som smått – hit me! Puss!

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
 • EvaSophie H Darrell
  Publicerad vid 22:50h, 13 juli

  Åhh, så glad jag blir av din glädje, Liselott!
  Och Kårehamn, mums för maten där; ett av mina egna favoritställen!
  Jag/vi är ofta på Öland och den absoluta favoriten är en liten sträcka en bit ovanflr Jordhamn. Kanske för att vi alltid får vara ifred, kanske för att vi gjort platsen till vårt, Tystnaden där, förutom vågornas skvalp och måsarnas skrik är så rogivande att det är alltid lika svårt att lämna. Och självklart går det att också bada där, älskar de sjögrästäckta ”trapporna” som leder en djupare och djupare.
  Tystnaden och det rogivande behövs emellanåt, det fungerar exakt som smakupplevelsen du beskriver. Efteråt vill man krama om världen; eller iaf sina nära.
  Välkommen hem till Kalmar och fortsätt njuta av allt! Ffa sönerna, och stadsmullret! Igår var det väldigt livat här, fast idag är det lugnare. Sedan när det glädjefyllda folket passerat under mina fönstrar, avviker de oftast till vänster, så du slipper dem!
  Ha det bäst finaste du!
  Kramar!

 • Eva
  Publicerad vid 05:41h, 14 juli

  👍❤️❤️