Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Resultat av strålningen
15581
post-template-default,single,single-post,postid-15581,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Resultat av strålningen

28 Nov Resultat av strålningen

Hej på er!

Jag har haft en uuuunderbar helg.

Dels har min Joyvoicekör uppträtt vid inte mindre än tre tillfällen inne i Kalmar och de var GRYMMA! Att bli så tajta på bara en termin är fantastiskt och jag är så förbenat stolt över dem! Nu laddar vi för konsert i Jenny Nyströms aula den 7 december!

Sen är det dags att öppna anmälningarna för nästa termin och då hoppas jag på att vi blir ännu fler!

Så har jag också haft mina svärföräldrar här och det är alltid mysigt. Lugnt och skönt och så firade vi svärmor som fyller… 25, tror jag hon sa. 😉

 

I morse var det så dags för återbesök till Dr Snygg efter strålningen.

Jag hade väl hoppats på att den stora knölen skulle ha försvunnit helt vid det här laget men så har det tyvärr inte blivit. Den har minskat massor men jag känner den fortfarande där under örat.

Och det där är ju lite mentalt. Om den krympt så mycket att jag inte känt den längre så hade det mentalt känts bättre – lättare att koppla bort cancertankarna, liksom. Nu blir det ännu att man går och pillar lite där och blir påmind.

MEN – den har krympt och påverkar inte längre min röst vilket jag är enormt tacksam för! Och några av de mindre tumörerna känns inte alls.

Dr Snygg och jag hade ett bra snack. Han var ändå nöjd och vi kom fram till att någon röntgen av övriga kroppen gör vi inte just nu eftersom jag mår bra i övrigt.

Ja, det kan vara så att det vuxit en del även i resten av kroppen sedan sist men han kunde inte känna några tumörer (och oooooooo, vad han känner! 🙂 ), alla mina värden är bra och jag har inga andra allvarliga symptom.

Så nu går vi vidare.

Det bästa med Dr Snygg (ja, förutom snyggheten då) är att det alltid känns som att vi kommer fram till nästa steg tillsammans.

Han lyssnar och förstår verkligen och jag känner hela tiden att det är min upplevelse som styr. När jag ville stråla – då strålade vi. Han ger mig alla fakta – och så resonerar vi tillsammans. Jag känner mig sååå trygg med hans kunskaper, men även med honom som människa, och det är guld värt.

Sen kan vi ibland ha lite olika tankar om det här med hur sjukdomar uppkommer i kroppen… Han har den vetenskapliga utgångspunkten och jag mer av synen att känslor och kropp hänger ihop. Att negativa upplevelser och känslor föder sjukdomar. Men han möter mig i det också och därför har jag förtroende för honom.

Så, som sagt, nu går vi vidare. Det finns en möjlighet att tumörerna kan krympa ytterligare något fortfarande. Men om inte – så är det här jag är nu.

Och det känns riktigt bra! För jag sjunger, dricker vin, skrattar och älskar.

Ja – lever livet, helt enkelt! ♥♥♥

 

Puss på näthinnan! ♥

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
2 Kommentarer
 • Eva
  Publicerad vid 22:34h, 28 november

  Gud va härligt det låter med Snygg! Men min nya verkar inte heller så dum, tycks köra samma skola som El Snyggo- inte röntga i onödan, rejäla ”känningar” och en sak i taget! Tack för rapporten!
  Luv

 • Hans Lindberg
  Publicerad vid 00:44h, 29 november

  Det är bra att knölarna har krympt. Jag var också på min kontroll i början av månaden. Min läkare är också trygg och lugn.

  Han berättade att just den typ av strålning som du har gått igenom är så låga stråldoser att det inte är skadligt för de som är i din ålder. Resultatet blir ofta bra. Men eftersom jag har vant mig vid mina svullnader så rekommenderar han inte strålning. Men precis som för dig så påminns jag om sjukdomen.. Jag har vant mig det kommer du också att göra. Han sa också att det är onödigt med datortomografi. så länge alla värden är bra och jag känner mig bra. Han var inte lika övertygad som jag att de vuxit eftersom de kan fortsätta att sjunka ihop under lång tid.

  I mitt fall har det nu gått 27 månader sedan min enda behandling med MabThera. Nästa gång kommer jag förmodligen att få samma behandling igen,, alltså inga cellgifter. Jag har läst att efter 30 månader så räknas förloppet som långsamt. Men han berättade att det finns de som har klarat 10 år efter en enda behandling med MabThera..

  Han berättade också en del om nästa generation av läkemedel som lurar kroppen att inte sluta att angripa de sjuka cellerna. När de finns tillgängliga vet jag dock inte. Det tar ju tid eftersom det tar så lång tid innan en studie kan visa om läkemedlet är effektivt eller inte. Med ett långsamt sjukdomsförlopp som Follikulärt Lymfom krävs tålmodiga patienter Det är en påfrestning för oss som tillhör de otåliga..

  Med vänlig hälsning
  Hans Lindberg .