Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Så kan vi inte haaaaa det.
15838
post-template-default,single,single-post,postid-15838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Så kan vi inte haaaaa det.

26 Feb Så kan vi inte haaaaa det.

Men djiiiiiiiiiiiiiiiisös, vad mycket snö vi har det här i Kalmar nu!

I bland väljer man sina tillfällen att må skit. 😉

Men det är rätt mysigt när snön går upp på halva köksfönstret. 

I fredags blev det färd till akuten. Jag drog mig i det längsta men hade ju fått tillsägelser att ringa min avdelning om jag började känna influensasymptom.

De kom tidigt på kvällen och när termometern visade 38.4 så ringde jag.

Åk till akuten, var rekommendationen.

De ville inte ha upp mig till avdelningen vilket jag ju förstår – att komma upp med influensan till andra cancerpatienter är nog inte deras bild av en kul fredagskväll, om man säger så…

Så det blev akuten och när jag skrevs in där visade tempen på 39.1 grader. Lite smått risig, alltså. Så det togs infektionsprover, gjordes typ fem försök att sätta en nål innan de lyckades i handleden – sedan var det Alvedon, dropp och vid halv tre bäddades jag ned i ett eget rum, isolerad från omvärlden.

Jag var en smitthärd och har faktiskt ingen aning om hur läkaren såg ut eftersom hon hade ett munskydd som täckte halva ansiktet – haha! Kände mig som nån i en sån där alienfilm där nån stackare utsatts för experiment och hålls inlåsta på en brits i ett isolerat glasrum och alla har rymddräkter när de går in.

Lekte lite med tanken att skrämma skiten ur dom genom att springa och nysa på alla handtag för att få lite hålligång på stället. Såg framför mig hur all personal sprang i panik med munskydd och sprejade sprit överallt. Men la ned den idén eftersom det slog mig att alla har kanske inte min humor??? 😜 😜

På morgonen kom en ny – munskyddslös –  Farbror Doktor och talade om att: Nix pix! Proverna visade att det INTE var influensan. Det var ingen infektion över huvud taget. Förmodligen är det cellgifterna som ger dessa biverkningar. Kändes lite snopet då jag var helt övertygad om att det var flunsan eftersom både Charlie och Alex legat däckade. Men det var bara att åka hem igen.

Feber har jag dock haft både lördag och söndag så i dag blev det samtal till hematologen och jag hoppas få prata med en läkare i morgon.

Så kul har min helg varit, alltså!

Jag trodde det skulle bli lättare den här gången.

Dr Snygg har sagt att det inte ska bli lika besvärligt.

Men det är det fasen visst, det och jag känner mig lite lurad. Jag trodde faktiskt jag skulle må bättre.

 

Jo då – det har varit rätt gött att med gott samvete burra in sig i täcket och kunnat kolla hela OS. Men jag hade hoppats på att ha mer kraft en vecka efter behandlingarna, det hade jag.

Vi hoppas på att läkarna kan hjälpa till. Nåt litet roligt uppåttjack, eller så. Ett festligt litet piller? För så här kan vi liksom inte riktigt haaaa det, känner jag.

Puss i pannan! ♥

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
4 Kommentarer
 • Irene
  Publicerad vid 18:23h, 26 februari

  Stackars dig, det räcker liksom inte med ett skit – du åker på lite allt möjligt tråkigt ju! Kan det månne vara så att behandlingen dunkar skiten ur herr C och det är därför du känner av behandlingen mer än vad som ”utlovats”? Tror jag hade valt att tolka det så.. smaka på detta din skithög, typ.
  Du verkar ju vara mer könslig för denna behandlingen än många andra och det kanske inte är så dåligt? Man önskar att det snart går att hitta preparat som går direkt på det som ska bort och som inte fungerar som typ en kulsprutebehandling lite hit och dit.

  Håller tummarna för att du slipper mer extra elände nu och att du snart märker skillnad.

  Varm kram och goda tankar skickar jag till dig 💕

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 22:54h, 26 februari

   Ja, jag är väl en ovanligt känslig varelse… 😔😝 Känner mig emellanåt som en klagande, överkänslig hypokondriker eftersom det tydligen inte är så här man ”ska” reagera.
   Men du har helt rätt – vi bestämmer att anledningen till att jag reagerar så mycket är att Herr Cancer nu har paniiiiiiiiik av denna dundermedicin!
   Yes!

   Kram på dig! 💖

 • Monica Svallhed
  Publicerad vid 18:52h, 26 februari

  ❤️

  • Liselotte Erndin
   Publicerad vid 22:54h, 26 februari

   ❤️️