Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Strålning och Paris!!!
15471
post-template-default,single,single-post,postid-15471,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Strålning och Paris!!!

22 Sep Strålning och Paris!!!

Hej, alla fina höstmänniskor!

Efter några dagar i sjuksoffan är jag äntligen på väg tillbaka på banan igen. Hade mitt andra rep med Joyvoicekören i går kväll och tror banne mig att det adrenalinet jagade varje febergrad åt skogen. Vilken ENERGI detta ger! Jag är så otroligt glad att jag hoppade på detta. Så otroligt glad. 🙂

Och så kom det en liten kallelse häromdagen. Till strålningen.

stralning

 

På tisdag ska jag först träffa en läkare på strålningsenheten och därefter görs en röntgen av det aktuella området och andra förberedelser. T.ex. ska apparaten ställas in så att den bara strålar det exakta området.

Sedan får jag vänta en knapp vecka tills det är dags för den första omgången.

Jag behöver ju bara få två strålningsomgångar och det är bara en liten, liten del av det som man normalt tänker är strålning, som vid exempelvis bröstcancer. Tror att läkaren pratade om en tiondel så hög dos. Och det känns förstås bra.

Beslutet är helt mitt eget. Jag hade kunnat strunta i det ett tag till men eftersom knölarna nu påverkar mig och min hals så bestämde jag att det är dags. Det hade inte varit ”farligt” för mig att vänta eftersom jag inte har några andra symptom eller tumörer som känns på andra ställen – men jag har bestämt mig för att göra det här.

Tumörerna vid halsen är de enda jag känner av och kan jag bli av med dom så kanske det dröjer några år innan de andra knölarna i kroppen vuxit sig stora. På det viset kan jag leva utan att hela tiden bli påmind, som nu. Detta är vad jag hoppas på.

Därför väljer jag att stråla trots att jag hellre velat låta bli. Precis som cellgifter så dödar strålning ju även friska celler men dosen är låg och behandlingarna få. Så det känns okej.

 

Men nu, hörrninini! Nu är det bara glada saker på gång!

Vet ni vad jag gör? Jodå, jag packar!

bag

 

För nu blir det en härlig långweekend i Paris med hela familjen! Det blev ingen längre gemensam semester i somras på grund av sommarjobb, språkresor och annat så nu tar vi igen det i denna härliga stad!

Både Tony och jag älskar Paris men barnen har inte varit där sedan de var små så det ska bli jättemysigt att strosa omkring och uppleva.

Lite picknick, lite mysiga caféer och restauranger, kanske en båttur på Seine, ett glas rött här, en baguette där, ännu ett glas rött och så en liten konjak där – ja ni fattar. 😉

 

C’est La Vie!!! Typ.

 

Och det ska bli 24-25 grader i denna romantikens stad så det är sommarkläder som packats. En sista helg med sol och ljumma kvällar alltså. Oh lala!!!

 

Lite där har vi livet just nu – liiiiiite cancer och MYCKET glädje!!! 🙂 🙂 🙂 

 

 

Ha en härlig helg här hemma, alla sköna människor och –

Puss på ögat!

 

oh-lala

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
 • Eva
  Publicerad vid 19:39h, 22 september

  Gilla, gilla, gilla! Dina blogginlägg, alltså!
  Strålningen är en piece of cake och knöl-jävlarna kommer att vara puz weg om bara ett par veckor. Min smälte som smör i solsken efter de två omgångarna. Gör gärna om det bara jag slipper cytostatika.
  Paris låter underbart! Helt rätt tid att åka. Storstäder är bäst höst och vår.

  Luv