Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Välkommen!!!
14953
post-template-default,single,single-post,postid-14953,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Välkommen!!!

19 Jan Välkommen!!!

Hej! Så outsägligt kul att du hittade hit!

Precis så hääääär glad blir jag att du ville följa med till min nya blogg Livslust.

Det är här vi ska hänga framöver, ni och jag. Och kanske några andra också.

Det är här på Livslust vi ska boosta min kropp till att kunna läka sig. På riktigt. För alltid.

Bland annat. För vi ska snacka lite annat skit också. Som vanligt. Men i dag blir det ett inlägg om min kommande behandling!

 

Jag har alltså inlett ett samarbete med en osteopat, Anna Levinja. Jag erkänner – jag hade inte särskilt stor koll på vad en sådan gör innan jag träffade Anna. Eller – jag hade ingen koll alls, faktiskt…

Och i stället för att jag ska ha en lång utläggning om vad osteopati är kan ni läsa lite själva om det HÄR. Gör gärna det!

Osteopati handlar om flöden i våra kroppar. Lymfsystemet är ett flöde och där kan det bli stopp. Igenkläggat. Ett vanligt ställe där det proppar igen är bakom nyckelbenet. Så här säger Anna:

 

”Bakom nyckelbenet går en ven, subscapularis, som lymfsystemet tömmer sig i så att lymfan kan återgå i recyclingsystemet. 

Bakom höger nyckelben tömmer sig huvudet, höger arm, plus lungorna o hjärtat ( i princip). Bakom vänster tömmer sig resten av kroppen. 

Om det proppar igen så är det som att gå på toaletten utan att spola.”

 

Vi kan alltså jämföra med ett avlopp. Blir det stopp där måste skiten helt enkelt bort, annars kan inte vattnet spolas igenom.

Så – mitt avlopp måste rensas. Mitt igenkläggade system måste bli fritt från stopp. Och det är just här den praktiska biten av Annas behandling kommer in.

Förra helgen var jag alltså nere på hennes mottagning i Helsingborg. Och hon drog, hon masserade, hon tryckte och klämde på hela min kropp – allt för att få i gång flödet.

Det var skönt, det var gutt och jag kände mig härligt avslappnad efteråt. Tänkte faktiskt – var detta allt? Kan detta mysiga ha gjort någon nytta?

Jo, tjena mittbena, Erndinskan – dagen efter hade jag ont i hela kroppen och var trött som en gnu… Haha!

Den här typen av behandlingar ska vi försöka göra en gång i månaden, den praktiska delen.

Men – om nu Anna får i gång mitt flöde, om nu Anna hjälper min kropp att börja läka sig själv genom att lösa propparna i mitt lymfsystem, så är det ju lika viktigt att det inte kläggar ihop igen, eller hur? Och det är den biten man så ofta saknar inom läkarvetenskapen. Men behandlar de symptom som uppstår.

Men VARFÖR kläggar det igen??? Vad fyller vi våra kroppar med som gör att systemet inte längre klarar att sköta sin uppgift???

En orsak är gifter. Nikotin (rökfri i två månader i dag, förresten! Tjoho för mig!), kemikalier, utsläpp – listan kan bekant göras lång på saker vår kropp ska ta hand om. För mycket socker, vitt mjöl och tillsatser i mat är andra saker som vår kropp tar stryk av. Det vet vi, eller hur?

Men en annan sak som inte pratas om så ofta är känslor.

Vad händer när vi år efter år exempelvis utsätts för stress? När vi lever med för höga krav? När redan våra föräldrar gav oss känslor som skuld? Otillräcklighet? Mobbning – vad sätter det för spår i kroppen?

Jag har själv upplevt den här hösten hur oerhört sammanknippade den typen känslor är med fysisk smärta.

Sedan jag började min resa med självutveckling – och tagit tag i de där känslorna – har jag blivit medveten om smärta på ett helt nytt sätt.

Är jag ledsen – så spänner sig mina käkar. Är jag för tyngd av ansvar eller skuld – så sitter värken i axlar och skulderblad. Jag känner direkt när jag inte är helt i balans, när något tynger mig. Och jag känner det som fysisk smärta.

Så vi kommer att jobba även med EQ. Vad har jag gått igenom i mitt liv? Vad har jag tryckt undan, stoppat i mig i form av negativa känslor? Och framför allt:

Hur ska jag leva fortsättningsvis för att må riktigt bra?

Där är vi nu. Jag, Anna och en, förmodligen, alldeles vettskrämd Herr Cancer. Vi har mycket att jobba med under året och nästa behandling blir den 6 februari.

Men jag känner mig trygg.

Helt enkelt för att denna behandling låter så förbaskat logisk.

 

Puss på nästippen!

Psssst! Och du – jag blir såååååå glad för en kommentar så jag ser att ni hängt med mig hit!

Tack!

 

Jag kommer att lägga in små tips från Anna här då och då. Så småningom samlar jag alla dessa här bredvid under ett arkiv.

Stärk ditt immunförsvar!

 

 

 

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
10 Kommentarer
 • Catarina Cronvall
  Publicerad vid 19:11h, 19 januari

  Ser framemot att få följa din resa vännen <3
  Och med din j…a anamma och Annas kunskap kan det inte bli annat än bra .
  Varma goa kramar till dig från mig

 • Lena Sandberg
  Publicerad vid 19:12h, 19 januari

  Klart jag är med dig!! Sidan ser redan jättebra ut. Jag ser fram emot att följa dina ord och upptåg.
  Puss på örsnibben

 • Anette Lundgren
  Publicerad vid 19:15h, 19 januari

  Tjohoo! Ska bli spännande att följa dig på din nya resa!

 • Kicki Lagerquist
  Publicerad vid 19:26h, 19 januari

  Härligt med ny blogg

 • Jan-Åke Nilsson
  Publicerad vid 19:38h, 19 januari

  Du har spolat röken! Fast spola inte kröken!! Du behöver konjak när du ska spola kröken! Ska bli intressant att följa når du och Anna bygger ett nytt reningsverk! Du skriver ju lika bra som du berättar med ord och meningar! Lycka till!!

 • Åsa Törnman
  Publicerad vid 20:28h, 19 januari

  Så fin din nya sida blev! Såklart måste jag ju hänga med.. Jag vill också lära mig nya saker.
  Grattis på 2-månaders dagen

 • Angela Lindahl
  Publicerad vid 20:55h, 19 januari

  SKA följa denna nya blogg med öppet sinne och utsträckt hand. Härligt att få följa med på Din resa. Kram kram

 • Karin Björserud
  Publicerad vid 21:32h, 19 januari

  Det ska bli spännande att följa din resa! Hejja Liselotte!!!

 • Eva Palm
  Publicerad vid 06:20h, 20 januari

  Det ska bli roligt att få följa dig. Få läsa om dina och Annas♥ tips om hur vi kan läka oss genom att tänka rätt, göra övningar som jag inte visste fanns. Så nu är det dags att knacka lite här och lite där så kroppen vaknar för en ny härlig dag.
  Kram kram

 • Eva Axelsson
  Publicerad vid 09:06h, 20 januari

  Hänger självklart på! Hade jag inte 60 mil till Skåne skulle jag boka in ett par omgångar själv. Lycka till med nya sidan!