Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Varför måste allt komma på en gång?
15033
post-template-default,single,single-post,postid-15033,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Varför måste allt komma på en gång?

25 Jan Varför måste allt komma på en gång?

God kväll i stugorna!

Jag hoppas att helgen har varit till belåtenhet och att du nu känner dig pigg och rask inför en ny, härlig vecka!

Själv är jag lite däääääven, som vi säger här i Småland. Inte riktigt på topp, alltså.

Jag har lite mycket som far runt i huvudet just nu. Rätt många beslut som ska tas och som gäller rätt stora saker.

Det ena är jobb. Har fått några erbjudande att ta ställning till, som alla på sitt sätt kan ha stor betydelse för framtiden. Jag försöker verkligen att inte tänka efter så förbaskat mycket utan bara känna.

Vad vill jag? Var finns den största lusten? Vad känner jag är guttast i hjärtat?

Men jag har lite svårt att hitta ron att bara känna efter just nu. Skulle nog behöva ett par Ombergdagar eller något för att varva ned men den här veckan finns ingen tid till sånt och det är den här veckan besluten ska tas. Hmmm…

Det andra är att vi funderar på att sälja huset.

Tony och jag har båda känt att vi skulle behöva lite mer egentid. Någonstans där vi kan vara helt ensamma – komma bort, samla tankar och bara vara med sig själv. Vi har båda två det behovet och det blir inte mindre med åren.

Och medans jag är en stadsmänniska är han en lantmänniska. Så hur får man ihop det?

Jo, man skaffar två boenden – ett på landet och ett i stan.

Nu har vi hittat ett fantastiskt ställe på Öland. Tre små minitorp, det ena från 1800-talet, med öppna spisar, gamla plankgolv och underbar omgivning, nära en gudomlig strand. Ett ställe att andas och bara hämta kraft och inspiration. Ett ställe att bara vara Liselotte. Eller Tony. Eller i bland – bara vi.

Och då tänker vi oss parallellt en gammal lägenhet i stan, här i Kalmar. Om det går. Om vi har råd. Om vi hittar den lägenheten där det känns rätt.

På tisdag kommer mäklaren för att göra en värdering. För ska vi sälja ska vi göra det nu. Det finns inga hus till salu här i området samtidigt som efterfrågan är stor. Så chansen att vi får ett bra pris är just nu mycket god. Lite pengar som vi då kan stoppa in i Ölandshuset.

Vi kan alltså få vår dröm. Lägenhet i stan och ett underbart må-bra-i-själen-ställe på Öland.

Och mitt i detta sitter jag och försöker känna efter:

Är detta vad jag vill? Är detta vad jag verkligen vill???

Jag tror det. Men det stör mig att jag inte får tid att reflektera. Att beslut måste tas utan att jag hinner känna in ordentligt.

Kasta sig ut eller avvakta och tro att samma goda läge kommer tillbaka?

 

Jag ska försöka att inte tänka. Jag ska verkligen försöka.

Bara flyta med och låta det som sker ske. Jag måste lita på att det blir rätt.

Men det är svårt. För det krävs ett ja eller nej på så många håll.

Jag sätter mig och blundar. Tänker:

Vad behöver jag just nu? Vad känns rätt där längst in i hjärtat?

Det jag mest av allt skulle vilja ha är faktiskt ett dygn i den där Ölandsstugan. Ett knarrigt golv, en öppen spis, vinden som prasslar i vinterkalla buskar vid stugknuten, en riktigt god konjak.

Stillhet. Ro. Tystnad. Att bara känna.

 

Och då har jag nog svaret. Då vet jag nog vad jag vill ha. Åtminstone när det gäller boendet.

Men – varför måste alltid allting komma på en gång???

Aaaahhhh – jag hinner inte med!!!!

 

Puss i hörselgången!

Ps. Vi söker alltså en gammal lägenhet. Inte nyproduktion. Minst en fyra och mycket centralt. Hör av er om ni vet eller hör något. Jag bjuder på inflyttningsfest! Puss!

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.