Logga in

Register| Forgot Password?

Liselotte Erndin | Vinst i körkampen och härlig föreläsning!
15121
post-template-default,single,single-post,postid-15121,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Vinst i körkampen och härlig föreläsning!

08 Mar Vinst i körkampen och härlig föreläsning!

Vilken helg jag har haft!

Sitter här i soffan och summerar lite. Vilken underbar helg det här blev. Så många skratt. Så mycket musik. Så mycket glädje och varma möten.

 

I går var det alltså dags för Körkampen.

Sex nyligen ihopsatta körer som tävlade på Sandra, där jag var med i den som leddes av underbart duktiga och , kan jag tycka – onödigt snygga – Anna Rydell. Haha!

Genrepet gick inte alls bra. Nix pix. Surt var det eftersom vi hade svårt att höra vad vi sjöng. Gick från repet med en stressad känsla i magen och fick djupandas Allan Ballan för att hitta pepp och optimism.

Men när vi väl samlades igen inför tävlingen på kvällen fanns bara – glädje. Sprittande, härlig äkta glädje.

Den här kören har bestått av en underbar samling musikanter, det måste jag säga, och jag är oerhört tacksam för att ha fått vara en del av den.

Så – när det var dags för första numret – där jag och Pär Friborg var solister – ja, då jäklar satte vi den som en smäck!!!

Småmissar? Javisst. Men energin! Musikglädjen och öset var klockrent!

Jihaaaaaa, vilket adrenalinstint gäng som sedan samlades i greenroom innan vi bytte om till låt nummer två, där Anna Rydell sjöng solo och vi agerade änglakör.

Konkurrensen var hård, det var den. Det finns ju liksom fler musikaliska, härliga människor i det här länet.

Men när kvällens vinnare ropades upp var det………. VI!!!!

Jäklar, i min lilla låda vad glada vi blev. Visst tyckte vi själva att vi var bra men det är alltid svårt att bedöma själv hur man står sig i konkurrensen. Svårt att höra med publikens öron.

Men vann gjorde vi och den energi som fanns när vi körde vårt solonummer igen – och alla de andra körerna stod och hejade, dansade och sjöng med – den känslan är svårslagen.

Nu väntar jag med spänning att se morgondagens tidningar!!!

 

I kväll var jag på en föreläsning med Mats och Susan Billmark.

De har skrivit den oerhört populära boken ”Lär dig leva” och pratade här om sina egna upplevelser av utmattning, utbrändhet men framför allt om hur de kommit vidare. Konkreta tips varvades med kloka analyser av våra stressade liv och publiken bjöds in till ett samtal mer än en föreläsning. Det tyckte jag mycket om.

Två riktigt härliga människor. Mats känner jag lite ytligt och han är en sådan där som alltid lämnar en med en varm och peppande känsla. En må bra-känsla, ni vet. Har ni inte läst boken – gör det!

 

Så nu sitter jag här och tycker att mitt liv är – vackert.

Fyllt av kärlek, glädje och ro. Fyllt av tro på att allt jag vill är möjligt om jag bara vågar vara öppen och vågar prova nya vägar. Med en känsla att allt nu blir precis som jag önskar.

Tacksam över att jag hela tiden överöses av positiv energi, nya insikter och ännu mer livslust. Tacksam över att erbjudas så mycket roligt, som ger så mycket välmående.

I morgon bitti sänder jag radio igen med Magnus Krusell.

Det är jag också tacksam för. För att det är så in i helsickes kul!

Och det blir nog inget större problem att somna tidigt i kväll. Det bidde ju lite efterfest på Sandra i går.

Typ…

 

God natt och puss på knäskålen!

 

Liselotte Erndin
lerndin@gmail.com
1Kommentar
  • Janne
    Publicerad vid 19:12h, 09 mars

    GRATTIS till segern!